Szerverre lépéssel, csapatrádióval, szabályokkal, jogosítvánnyal és óvással kapcsolatos információk.
Lezárt
Avatar
Tommy78
Hozzászólások: 4325
Csatlakozott: vas. nov. 18, 2007 8:28 pm

MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: Tommy78 » csüt. nov. 29, 2012 10:50 pm

Az MTCC 2013-as Bajnoki Óvásokat ebben a témában lehet megtenni, a futamot követő 24 órában.
Tamas Pongracz
Kép

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: BengA » csüt. júl. 18, 2013 8:41 pm

Utolsó körben Bandi nem hagyott helyet belső íven.
Kérem megvizsgálni az esetet. Danke!
Az én megállapításom szerint, első két lökés belefér (bár nem szép), de a harmadik az NEM. Ráadásul olyan íven ment tovább, mint ha senki nem lett volna mellette, amiről nekem az jön le, hogy még véletlenül sem szeretett volna helyet hagyni.
Kép

Bandika
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 304
Csatlakozott: szomb. feb. 05, 2011 11:34 am

Re: MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: Bandika » pén. júl. 19, 2013 8:03 am

Az én meglátásom szerint abban a törésben csak max felvezető tempóban fér el 2 autó, úgy hogy ne sodródjon le valamelyik.
Az elötte lévő jobb kanyarban te a belső ívet választottad én a külsőt, mert tudtam, hogy a törésben az lesz az ideális.Amikor odaértünk már picivel elötted voltam, nem tudom, hogy szerettél volna arról az ívről avval a sebességgel feljönni, nem is gondoltam arra, hogy nem fogsz ott lassítani.
Ami az eset után történt, szeretnélek megkérni, hogy többet ne ess így Nekem, ennyi erővel én is neki eshettem volna Makákónak, vagy még biztos volt a versenyen pár koccanás mégsem vette elő senki ezt a stílust ahogyan Te megnyilvánultál.Ha láttad múlthétem a Norisringi DTM, ott Ekströmék az utolsó körben estek ki a 2-3 helyről de Ők nem csináltak ekkora problémát abból mint Te, pedig Ők ebből élnek, nekünk ez pedig csak játék!!!
Balogh András

Bandika
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 304
Csatlakozott: szomb. feb. 05, 2011 11:34 am

Re: MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: Bandika » pén. júl. 19, 2013 8:34 am

Bocs nem Ekström, hanem Mortara vs Paffett
Balogh András

Gadfly
Hozzászólások: 4031
Csatlakozott: pén. feb. 06, 2009 12:25 am
Admin: Admin

Re: MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: Gadfly » pén. júl. 19, 2013 6:52 pm

Bandika írta:Az én meglátásom szerint abban a törésben csak max felvezető tempóban fér el 2 autó, úgy hogy ne sodródjon le valamelyik.
A BT-ben már át lett vizsgálva az eset (kiírás hamarosan) viszont a fent idézett résszel kapcsolatban csak annyit akarok mondani, hogy ha esetleg nem tetted, akkor mindenképp nézd meg a közvetítést, mert az első fogatból páran párszor be tudtunk úgy menni abba a kanyarba (még lehet 3-an is), hogy egymás mellett voltunk és nem ütöttük ki egymást. De a szerver replay is jó lehet erre a tanulmányozásra.

Vhol értelek téged is, mert úgy lehettél vele, hogy ha Te azt gondolod arról a kanyarról, akkor biztos a másik is, de ez sosem sincs így! Igen is még a váratlan szitukban is számítani kell egy esetleges beszúrásra hiszen sokszor így lehet meglepni az ellenfelet, hogy nem ott előzünk, ahol számítana rá. Itt ennél az esetnél erről nagyon nem is beszélhetünk, mert már sokkal korábban elkezdődött a kettőtök párharca mivel végig egymás mellett voltatok. Csak 1 tipp, mivel az előző futamon is hasonló figyelmetlenség miatt sikerült Danit kiraknod, így érdemes bekapcsolni a virtuális tükröket is ill. az opponentek hangját picit magasabbra felrakni, hogy jobban lehessen hallani, ha melletted van vki (szerencsére elég nagy hangjuk van ezeknek az autóknak). Sőt még egy spotter sem lehetne rossz megoldás, de erről én sem tudok többet nyilatkozni, hogy road-on mennyire működnek.
Amiket írtam, csak is építő jelleggel tettem, remélem nem érted félre. ;-)
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!

Bandika
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 304
Csatlakozott: szomb. feb. 05, 2011 11:34 am

Re: MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: Bandika » pén. júl. 19, 2013 7:58 pm

Gadfly, Benga!

egyetértek mindennel amit leírtál, használom mind a három tükröt és jól hallom a körülöttem lévőket is nem ezzel volt gond.nem gondoltam, hogy ott be akarja tolni Benga az autóját, nem tudjuk meg mostmár sosem, hogy akkor mi történt volna.mindketten másképp gondoltuk de ez szubjektív.

ami nem tetszett, rosszul esett ahogyan ezt verseny után Benga próbálta kommunikálni felém.
én nem vagyok egy idegbeteg, de a stílusra nekem is elpattant a húr, és ehhez kell az, hogy kihozzák belőlem.én tisztelem a versenyzőpajtásokat, korrekt, fer játékosnak, embernek tartom magamat/tartanak.

remélem, hogy a jövőben Benga Bá-val is nyugodtabban fogjuk tudni megbeszélni az esteleges helyzeteket, mert számora az lenne a lényeg, hogy a közösség jól érezze magát amíg szerveren vagyunk, én kész vagyok ezeken túllépni, rajtam nem múlik!
Balogh András

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: BengA » szomb. júl. 20, 2013 9:33 am

Ha már lovagolunk rajta, akkor illik írnom, mivel benne vagyok...

"ami nem tetszett, rosszul esett ahogyan ezt verseny után Benga próbálta kommunikálni felém."
Első körben megkérdeztem, mi volt ez? Azt mondtad semmi.
Mondtam, hogy a kilökés semmi? Válasz: Nem löktelek ki és jött a további, hogy ki akarlak oktatni.
Akkor jöttél azzal, hogy minden versenyen problémázok Veled...hát nem tartom magam egy hülye gyereknek, de nekem CSAK egy F1-es verseny ugrik be, ami egyben az egyetlen is, de hát lehet rossz a mamóriám.
Ha van akárkinek kedve, vagy ideje, megnézheti, hogy amíg mögöttetek autóztam, folyamatosan türelemmel tettem azt, sőt még fékezni is előbb fékeztem ne legyen koccanás. Én szerintem túl sportszerű is vagyok, ami azt eredményezi, hogy kurva lassú is ezáltal...
3x vagy 4x prödülltem meg, minden esetben utol értelek Téged és Makako-t egy kb 10 mp-es hátrányból. Nálam az jött le gyorsabb vagyok...mivel utolsó kör volt és ugye utaltam a tempómra Veletek szemben, ráadásul tele volt a kocsim benzinnel, amit elnyomhattam a boost-ra, gondoltam minek sporoljak, most átlépek Rajtad, majd Makako-n. Hát ez nem sikerült mint kiderült.
Egyébként, mielőtt az ominózus eset történt, csak ha már az ideális ívet emlegeted, volt egy pár kanyarral előtte egy érdekes dolgod, amit nem is melítettem...
Bal oldalon haladtál egy jobbos kanyar előtt (jó íven voltál egy kanyar bevételéhez), én kb a pálya közepén, erre behúzodtál középre és picit bele fékeztél a féktáv előtt jó pár méterrel. Hogy minek, számomra ez is kérdés?
Na de ez a topic nem csevegő és csak válaszoltam, a többit majd a BT elintézi.
Kép

Gadfly
Hozzászólások: 4031
Csatlakozott: pén. feb. 06, 2009 12:25 am
Admin: Admin

Re: MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: Gadfly » szomb. júl. 20, 2013 10:32 am

Bandika írta: nem gondoltam, hogy ott be akarja tolni Benga az autóját, nem tudjuk meg mostmár sosem, hogy akkor mi történt volna.
Az első jobbosnál ez jól látható is, hogy nem számítottál BengA beszúrására (bár ez sem túl jó, h nem figyelted), viszont ezt követően kb. 100-150 méterig a második jobbosig végig egymás mellett voltatok. Ezen a köztes szakaszon a tükörben és magad előtt sem láthattad BengA-t, viszont többször is összeértetek amitől mindkettőtöknek korrigálni kellett, ebből következvén végig tudhattad, hogy ott van melletted, de a második jobbosban mégis ráhúztad, amit végképp nem értek, hogy miért... Azt semmiképp se várd el egy ilyen szituban, hogy a másik majd fékezni fog, mert ennyi erővel BengA is elvárhatta volna Tőled. (egyébként ha nem húzod rá és hagysz ott Neki helyet, akkor a következő balos kombó Neked kedvezett volna, ahol visszaverhetted volna a támadását)

Bandi tényleg nem bántásból és tényleg csak építő jelleggel: Mivel F1-ben és MTCC-ben is "BT tag vagyok", így láttam már jópár esetet (itt is ott is), mikor az látszik, hogy nem igazán hagysz helyet a másiknak. Ezért is írtam korábban a tükröt v. a hangerőt, mert feltételezem nem szándékosak ezek a manőverek, hanem egyszerűen csak nem veszed észre ha valaki melletted van. Megoldás lehet egy jó fülhallgató is (pl. én erről tolom és minden apró reccenést érzékelni lehet), ha esetleg nem arról játszol, hanem kihangosítva hangszóróról, akkor lehet érdemes lenne kipróbálni fülessel is. Illetve mind ezek mellett picit jobban oda kéne figyelni a környezetedre, ha gondolod tesztfutamokon (F1-ben v. akár itt MTCC-ben) szívesen gyakorlom Veled a fej-fej melletti csatákat, beszúrásokat stb. ;-)
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!

Bandika
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 304
Csatlakozott: szomb. feb. 05, 2011 11:34 am

Re: MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: Bandika » vas. júl. 21, 2013 11:12 am

igazatok van mára már látom lehet én regáltam túl, tényleg megpróbálok jobban odafigyelni, én is érzem, hogy idén vmi hiányzik belőlem..Gadflay ha lesz időnk próbáljunk versenyszitukat, az sosem árt -aaa- :)
Balogh András

Avatar
BengA
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 1645
Csatlakozott: pén. aug. 05, 2011 11:20 am
Admin: Admin

Re: MTCC 2013 Óvások

Hozzászólás Szerző: BengA » vas. júl. 21, 2013 1:46 pm

Bandika írta:igazatok van mára már látom lehet én regáltam túl, tényleg megpróbálok jobban odafigyelni, én is érzem, hogy idén vmi hiányzik belőlem..Gadflay ha lesz időnk próbáljunk versenyszitukat, az sosem árt -aaa- :)
Aki túlreagálta az én voltam, csak olyan érzésem volt, mint ha játszanád...már bocs a hülyét. Pedig már az F1-es esetnél is említetted, hogy jó pár éve tolod a szimulátorozást, ezért is nem értettem, hogy ez Neked hogy-hogy "nem csináltam semmit" szituáció volt.
Kép

Lezárt

Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég