Verseny részvétel, illetve hiányzás bejelentés a futamokra kötelező! Minden futamkiírás első hozzászólásában találhatok a hivatalos információk, illetve a szerverre lépéshez szükséges adatok, modok, pályák, kiegészítések.
danikosz
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1693
Csatlakozott: kedd máj. 05, 2009 11:46 am
Admin: Admin

Jelentkezés - Szenior - Daytona 250 - 2010.02.21

Hozzászólás Szerző: danikosz » kedd feb. 16, 2010 2:10 pm

Kép


SPOTTER ÉS TS HASZNÁLATA KÖTELEZŐ!!!

...

A felvezető körön és a biztonsági periódus körei alatt indokolatlan és hirtelen irányváltoztatást végezni (pl. gumimelegítés céljából) szigorúan TILOS! Azon versenyző, aki a felvezető körön, illetve a biztonsági periódus körei alatt a vonatkozó szabályokat megszegi, ezzel balesetveszélyes szituációkat, illetve netán balesetet idéz elő, más autón sérülést okoz, óvható és indokolt esetben büntethető.

...

Zöld zászlós periódus alatt indokolatlanul a pályán lelassítani vagy megállni, ezzel pedig biztonsági periódust előidézni TILOS és durva pályaszabály sértésnek minősül.

...

A pályaadminok a következő esetekben rendelnek el azonnali restartot.

1. A felvezető körön olyan esemény történik, ami miatt a szerver nem enged rajtolni, illetve indokolatlan büntetésekkel sújtja a versenyzőket. Ide tarozik, ha egy pilóta hibájának, vagy önhibáján kívüli okok (lagg) következtében több versenyző is megsérül, vagy kiesik. Ebben az esetben a vétkes versenyző a verseny után megóvható, indokolt esetben büntethető. Nem tarozik ezen elbírálás alá az a versenyző, aki a felvezető körre nem indul el, illetve a felvezető körön saját hibájának (megpördülés, kicsúszás, lefulladás) vagy önhibáján kívüli okok (lagg) következtében a szerver a rajtrács végére sorolja. Ebben az esetben a pályaadminok sem rendelnek el restartot.

2. A zöld zászló beintését követően az első körön belül olyan baleset történik, ami a versenyben résztvevő pilóták legalább 50%-át érinti (a sérülések következtében a versenyzők 50%-ának minimum a pitben történő javítás szükséges). Páratlan számú induló esetén az 50%-ot lefelé kerekítjük (23 indulónál pl. 11). Az első körnek akkor van vége, amikor a teljes mezőny áthaladt újra a rajt/cél vonalon. Ha valamilyen probléma lép fel a szerverrel a bajnoki versenyek előtt, akkor lehetőség van a verseny elhalasztására. Ebben az esetben új időpont kerül meghirdetésre. Ha a probléma a verseny első felében a mezőny minimum 50%-át érinti, akkor újra futjuk a futamot. A verseny távjának legalább 50% teljesítése felett az aktuális sorrend a végleges, ha az pontosan megállapítható.


Az újrarajtoknál tartani kell az 1 soros formációt, és az előttünk lévő autótól maximum 1 autónyi távolságban szabad lemaradni. A rajtvonalig tilos bármilyen nemű előzési manővert elkezdeni, tehát a hátul lévő autó eleje nem lehet az előtte lévő kocsi hátulja mellett semennyire sem. Előzni a rajtvonal után lehet. A PC sebességét kell tartani a zöld zászló beintéséig, tehát hogyha a PC 105 km/h-val megy, akkor az első helyen lévőnek is 105 km/h-val kell mennie, és nem 107, vagy neadjisten 110-el.




szerver ip: 87.229.108.129:34299
jelszó: szenior



Menetrend
19:00-20:00 practice
20:00-20:05 időmérő
20:05-20:15 warm up
20:15- futam

setup: fix setupos
körök száma : 100



mod letöltése: ftp://87.229.108.129/00%20PUBLIKUS%20-% ... +TRACK.zip


Tavalyi Szenior Bajnok (aki esetlek nem tudná Tommy78) kérésére itt a festés amivel menne,aki csak most töltötte le a modot annak nem kell de akinek eseteleg már levan töltve kéretik letölteni.Szeretnénk ha a bajnok olyan festéssel mehetne ami tetszik neki,és jó lenne ha mindenki ezzel látná :)

ftp://87.229.108.129/00%20PUBLIKUS%20-% ... 20skin.zip




NASCAR szabályok:

Egy futamon maximum 43 autó indulhat.

KVALIFIKÁCIÓ

Ovál: 4 kör. 1 felvezető kör, 2 mért kör, majd 1 levezető kör. A két mért kör közül a gyorsabb számít az értékelésbe.


START/RESTART

Verseny startja:

A pilóták két sorban foglalják el a rajthelyeket, majd a felvezető autó (Pace Car) után elindulnak. Miután a PC kijön a pitbe továbbra is tartani kell a sebességet és a pozíciót. Nem lehet a sorban előttünk haladó autó mellé menni, de lemaradni sem lehet tőle. A verseny a zöld zászló belengetésére indul (ezt közli a spotterünk is). Csak a zöld után lehet megkezdeni a gyorsítást, a rajt/cél vonalig csak a külső íven lehet előzni.

Restart:

Sárga zászlós szakasz után következik. Ha nincs lekörözött versenyző a futamon akkor egysoros a restart, ha van akkor a zöld előtti utolsó körben a lekörözöttek tartva a saját sorrendjüket bemennek a belső ívre (erre a program ad utasítást a megfelelő időben). Minden másban megegyezik a restart a verseny normál startjával.

Az utolsó 10 körben ha van lekörözött ha nincs egysoros restart van.

Verseny vége:

A futam utolsó körét a fehér zászló belengetésével jelzik. A futam végét a kockás zászló jelzi.

Green - white - checker: ha a verseny vége felé belengetik a sárgát és a sárga zászlós periódus tovább tart mint ahogyan a futamnak eredetileg vége lenne a program megnöveli a verseny távját úgy, hogy a zöld belengetésekor még két kör marad. Zöld - 2 kör, fehér - 1 kör, kockás - futam vége.
A Cup-ban egy GWC-re van lehetőség, utána sárga alatt is véget érhet a futam.

ELŐZÉS / LEKÖRÖZÉS

Előzés:

Ha egy autó egyedül halad a pályán saját döntése alapján választhat ívet. Amennyiben valamelyik, vagy mindkét oldalról bármennyire mellé megy egy vagy több autó annak helyet kell hagyni azon az oldalon. A spotter folyamatosan tájékoztat mindenkit az adott helyzetről, ennek megfelelően kell vezetni.
3wide esetén a pozíciónkat is közli, ennek megfelelően kell helyet, vagy helyeket hagyni (pl 3wide-nál ha belül vagyunk kívül 2 autónyi helyet kell hagyni, stb).
Mindez nemcsak oválra, roadra is vonatkozik.
Balesetnél mindig az a versenyző a felelős aki nem tartja az ívet.

Lekörözés:

Oválon ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá mint az előzésre, roadon viszont van kék zászlós szabály, a lekörözöttnek el kell engednie a gyorsabb autót.

BUMP DRAFT

Általában rp pályákon (Daytona, Talladega) alkalmazzák. A hátul lévő autó szélárnyékban felgyorsulva meglöki az előtte haladót, segítve ezzel annak (és egyúttal magának is) a gyorsabb haladásban. Teljesen szabályos, ugyanakkor figyelni kell arra, hogy keresztmozgásnál (pl sávváltáskor) vagy nagy sebesség különbségnél ne alkalmazzuk, mert az balesetveszélyes. Kanyarban tilos a bump draft, büntetést von maga után.

SÁRGA ZÁSZLÓ

A NASCAR-ban csak egész pályás sárga van, tehát a pálya bármely részén történik baleset azonnal belengetik a sárgát, és bejön a PC. Sárga után már nincs pozícióharc. Fokozatosan el kell venni a gázt (nem szabad hirtelen fékezéssel balesetveszélyt okozni), és tartani kell a pozíciót míg a versenyben vezető pilóta meg nem érkezik a PC mögé.
Ha a sorrend rendeződött a következő körben a vezető körben lévők mehetnek pitelni, az utána következő körben pedig a lekörözöttek.

FIGYELEM! A sárga zászló úgy van beállítva a szerveren, hogy a sárga beintésekor nem regisztrálja a program a pillanatnyi sorrendet, csak akkor, ha az adott körben a mezőny áthalad a rajt/cél vonalon. Ettől függetlenül a sárga beintésekor be kell fejezni minden pozícióharcot. Vitás esetekben (pl két vagy több versenyző éppen előzésben volt és egymás mellett haladtak) a résztvevő feleknek még a vonalon történő áthaladás előtt meg kell egyezniük a sorrendben, és az alapján kell áthaladni a vonalon. Amennyiben nem születik megegyezés az eset kivizsgálásra kerül. Ha utólag azt állapítja meg a BT, hogy az haladt át előbb a vonalon aki amúgy a sárga beintésekor hátul volt az így jogosulatlan előnyhöz jutó versenyző -5 körös büntetésben részesül. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha valaki sárga után előz, és a vonal előtt nem engedi maga elé azt akit megelőzött.
A kicsúszó, vagy balesetben résztvevő versenyzőket meg lehet előzni mindaddig, míg fel nem tudják venni minimum az adott pályán érvényben lévő Pace Car sebességet. Ennek a sebességnek az elérését a lassú versenyző köteles TS-en bejelenteni, ezzel tudatva a többiekkel, hogy aki mögötte van az már nem előzheti meg.

Lucky dog:

Sárga alatt a legjobb helyen lévő lekörözött versenyző elhaladhat a PC mellett, és visszavéve a körét beállhat a külső sorba, amennyiben 1 körnél nem nagyobb a hátránya. Erra a manőverre a program ad utasítást a megfelelő időben (Amikor a vezető körben lévők a pitbe hajtanak ő kint marad a PC mögött, majd azt megelőzve körbemegy a pályán, és a lekörözöttekkel mehet a pitbe. Utána beállhat a külső sorba a vezető körben lévők mögé.).

PIT

Sárga alatt a program utasításai szerint lehet a pitbe menni, zöld alatt pedig saját döntésünk alapján bármikor. A szervíz utak használata kötelező.
Az autókban nincs pit limiter, de tartani kell a pitben előírt sebességet. Ha ezt valaki átlépi a program automatikusan büntet.
A pitben a pit wall mellett van az a sáv ahol az autók kerékcseréjét, tankolását és az apróbb javításokat, esetleges beállítás módosításokat elvégzik (pit box). Ezután van egy szélesebb sáv, ahol beállás előtt lassítani, kiállás után gyorsítani lehet a pit sebességre. Az ezután következő egy autónyi sáv használható haladásra. A beállást csak kb 2-3 hellyel előbb lehet megkezdeni mint ahol a saját pit boxunk van. Ha elhagytuk a pit boxot, és elértük a pit sebességet újra vissza kell menni a haladásra fenntartott sávba, ha ott éppen nincs senki. Ha ott már van autó akkor lehet bentebb is menni, de lehetőleg minél nagyobb helyet hagyni a pit boxból később kiálló autóknak.
Ezekre azért van szükség, hogy az autók lehetőleg ne keresztezzék egymás útját.
Amennyiben valaki a sárga beintése után kénytelen bejönni az akkor még zárt pitbe (kevés az üzemanyag, vagy a sérült autóval nem lehetne megtenni mégegy kört), a program automatikusan kiszabja a longest line penalty-t, ami azt jelenti, hogy restartnál a hosszabb sor végére kell állnia.

Jelentkezők

1.Gordon24 #24
2.Danik0sz #99
3.Norbi #16
4.Bedy #18
5.sanya #55
6.Tomm78 #1
7.Teqi #88
8.Gerrard #17
9.metosz #27
10.Zsoszesz #21
11.Ginger17 #34
12.Gstyle #12
13.Dietrich #2
14.Tullner Attila #41
15.Kopi #8
16.Gadfly #6
17.Anras Roos #48
18.Nagy Zsolt #84
19.DzSiBi #5
20.Viola Károly #26
...

Szenior indulók
Engedéllyel már rendelkezők
Engedéllyel még nem rendelkezők (pénteken megtehetik)

Múlt pénteken engedélyt megszerzett pilóták.:
Danikosz
Dzsibi
Fundiego
Gadfly
Gerrard
Gordon
MoDa
Morfi
Norbi
Tequila
Zolee145
Zsolteee
A hozzászólást 10 alkalommal szerkesztették, utoljára danikosz vas. feb. 21, 2010 12:56 pm-kor.

Gordon24
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: vas. feb. 07, 2010 11:49 am

Hozzászólás Szerző: Gordon24 » szer. feb. 17, 2010 5:52 pm

Nagyon valószínű, hogy jövök! Autó a 24 es. Ha valamelyik Seniornak kell vigye!. Akkor megyek mással.:D

Lényeg hogy ott leszek!

danikosz
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1693
Csatlakozott: kedd máj. 05, 2009 11:46 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: danikosz » szer. feb. 17, 2010 6:16 pm

én is jövök - Ford #99 (természetesen ha nem kell valamelyik szeniornak)

Norbi
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1270
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 12:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Norbi » szer. feb. 17, 2010 6:20 pm

Én is jövök!
Ha majd választottak a szenyórok ótót utána választok majd én.

Avatar
Ginger17
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 3224
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 2:54 pm

Hozzászólás Szerző: Ginger17 » szer. feb. 17, 2010 7:23 pm

Fontos ez az autóválasztásos dolog? Egy versenyről van szó...
No, mindegy. Szeretnék pénteken is jönni, muszáj gyakorolni.
John Andretti Chevyjével jövök, a #34-es Window World verda. 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ginger17 szer. feb. 17, 2010 7:24 pm-kor.
Peter Rigo

Avatar
Bedy
Hozzászólások: 1366
Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 8:25 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bedy » szer. feb. 17, 2010 7:24 pm

valamelyik Trabantal jövök :twisted:
Start Me Up

Avatar
sanya
Hozzászólások: 1117
Csatlakozott: hétf. jan. 12, 2009 5:31 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sanya » szer. feb. 17, 2010 7:45 pm

Nekem is tök mindegy.
Legyen #55 de ha kell valakinek akkor átülök bármilyen más vasba.

Avatar
Tommy78
Hozzászólások: 4325
Csatlakozott: vas. nov. 18, 2007 8:28 pm

Hozzászólás Szerző: Tommy78 » szer. feb. 17, 2010 7:54 pm

jövök #1-es Ganassi

Avatar
Tequila
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 338
Csatlakozott: hétf. jún. 30, 2008 7:09 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Tequila » szer. feb. 17, 2010 7:54 pm

Amennyiben rendben lesz az internet kapcsolatom es semmi mas program nemjon kozbe, akkor szeretnek resztvenni ezen a futamon.

Tequila - #88 Dale Earnhardt Jr.
Kép

Gerrard
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: szer. jún. 25, 2008 5:29 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gerrard » szer. feb. 17, 2010 7:56 pm

akkor
Gerrard #17
Kép

Kép

Avatar
Zsozsesz
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 403
Csatlakozott: hétf. feb. 16, 2009 9:26 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Zsozsesz » szer. feb. 17, 2010 9:15 pm

Jövök természetesen 8)

Ford #21

Avatar
gstyle
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 5:58 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gstyle » szer. feb. 17, 2010 10:26 pm

Metosz maradj csak a 27-es rajtszámmal:)) te turi jó eredményt hozol vele:)))

Én majd megyek a másik Villeneuve rajtszámmal, a 12-es:)))


Gstyle #12
"Néha bukik az ember, de a törött csontok összeforrnak, és hajtunk tovább." by Gilles Villeneuve

http://www.indycar-hungary.hu

danikosz
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1693
Csatlakozott: kedd máj. 05, 2009 11:46 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: danikosz » szer. feb. 17, 2010 10:27 pm

gstyle írta:Metosz maradj csak a 27-es rajtszámmal:)) te turi jó eredményt hozol vele:)))

Én majd megyek a másik Villeneuve rajtszámmal, a 12-es:)))


Gstyle #12
ha tudsz gyere pénteken majd a tesztfutamra :)

Avatar
gstyle
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 5:58 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gstyle » szer. feb. 17, 2010 10:27 pm

TUTI :)) a turi nem hangzik jól:))
"Néha bukik az ember, de a törött csontok összeforrnak, és hajtunk tovább." by Gilles Villeneuve

http://www.indycar-hungary.hu

Avatar
gstyle
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 5:58 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gstyle » szer. feb. 17, 2010 10:29 pm

Jó lenne, de a Péntekem megint foglalt:(

csak este 9 után lenne jó.
"Néha bukik az ember, de a törött csontok összeforrnak, és hajtunk tovább." by Gilles Villeneuve

http://www.indycar-hungary.hu

morfi
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 354
Csatlakozott: csüt. júl. 31, 2008 9:11 pm

Hozzászólás Szerző: morfi » szer. feb. 17, 2010 11:18 pm

Roós András - #48 - Jövök!
Andras Roos
Indycar 2010: Offical K.O.mmentátor

sumi
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: vas. nov. 08, 2009 10:54 am

Hozzászólás Szerző: sumi » csüt. feb. 18, 2010 7:48 am

JÖVÖK
Tullner Attila #8-SUMI

Avatar
KOPI
Hozzászólások: 1989
Csatlakozott: kedd nov. 11, 2008 7:44 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: KOPI » csüt. feb. 18, 2010 8:01 am

sumi írta:JÖVÖK
Tullner Attila #8-SUMI
az foglalt .bocsi
Kép

Gerrard
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: szer. jún. 25, 2008 5:29 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gerrard » csüt. feb. 18, 2010 8:29 am

#42 Zolee145
Kép

Kép

Gerrard
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: szer. jún. 25, 2008 5:29 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gerrard » csüt. feb. 18, 2010 8:30 am

sumi írta:JÖVÖK
Tullner Attila #8-SUMI
légyszives válassz másik autót, Kopi azzal ment végig a teszteken, és szeretne egy csapatban lenni Tommyval, aki a #1-el megy

sok autó van még a modban, remélem ez nem probléma számodra
köszönöm
Kép

Kép

Zsoltee
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: szer. jan. 07, 2009 4:36 pm

Hozzászólás Szerző: Zsoltee » csüt. feb. 18, 2010 9:57 am

Ha egy szenior sem választja akkor #84 pls

Norbi
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1270
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 12:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Norbi » csüt. feb. 18, 2010 10:01 am

Akkor én is választok.
#16 - Greg Biffle :)

Dietrich
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 4481
Csatlakozott: szomb. júl. 21, 2007 1:09 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dietrich » csüt. feb. 18, 2010 2:08 pm

Jövök.
#2 Kurt Busch verdájával.
"Indianapolis kemény volt velem pályafutásom során. Az őrületbe kerget. Itt érhetsz el a legmagasabbra, de itt süllyedhetsz a legmélyebbre is." Paul Tracy

Kép

zolee145
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 121
Csatlakozott: szomb. máj. 02, 2009 4:35 pm

Hozzászólás Szerző: zolee145 » csüt. feb. 18, 2010 2:57 pm

Úgy látom Gerrard már beírta, úgyhogy akkor én nem írom be hogy zolee145 - #42. :)

tjoe
Top Pilóta
Top Pilóta
Hozzászólások: 253
Csatlakozott: hétf. márc. 24, 2008 3:03 pm
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tjoe » csüt. feb. 18, 2010 3:07 pm

jövök a #68-assal
De hová tűnt Damon Hill !?

Gadfly
Hozzászólások: 4031
Csatlakozott: pén. feb. 06, 2009 12:25 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gadfly » csüt. feb. 18, 2010 4:19 pm

:arrow: Gadfly - #6 - David Ragan :arrow:

Kép

sumi
Hozzászólások: 20
Csatlakozott: vas. nov. 08, 2009 10:54 am

Hozzászólás Szerző: sumi » csüt. feb. 18, 2010 5:27 pm

KÉRÉSRE másik kocsit választok
Tullner Attila.sumi-#41

Avatar
gstyle
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1080
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 5:58 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gstyle » csüt. feb. 18, 2010 5:59 pm

Gerrard!

Csak pontosítás végett, nekem nemvan ott a #12 -es rajtszám a nevem mögött!:)
"Néha bukik az ember, de a törött csontok összeforrnak, és hajtunk tovább." by Gilles Villeneuve

http://www.indycar-hungary.hu

Gerrard
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: szer. jún. 25, 2008 5:29 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gerrard » csüt. feb. 18, 2010 6:11 pm

gstyle írta:Gerrard!

Csak pontosítás végett, nekem nemvan ott a #12 -es rajtszám a nevem mögött!:)
"Legutóbb danikosz szerkesztette (Szer. Feb. 17, 2010 10:30 pm), összesen 6 alkalommal"

de javítva :)
Kép

Kép

Avatar
KOPI
Hozzászólások: 1989
Csatlakozott: kedd nov. 11, 2008 7:44 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: KOPI » csüt. feb. 18, 2010 6:47 pm

:arrow: 8 as verda. .................köszi Suni hogy nem okozott problémát. :D
Kép

Avatar
KOPI
Hozzászólások: 1989
Csatlakozott: kedd nov. 11, 2008 7:44 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: KOPI » csüt. feb. 18, 2010 6:48 pm

KOPI írta::arrow: 8 as verda. .................köszi Suni hogy nem okozott problémát. :D
ill SUMI :D
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » csüt. feb. 18, 2010 6:50 pm

Viszont Gadfly zöldikével illetve Sumi pirossal még nincs beírva. El fognak veszni, plusz valaki választani fogja a kocsit, legalábbis nálam ez lenne, érdemes naprakészen tartani és minden saját hozzászólásnál, válasznál...stb rendezni.
Kép

Gerrard
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: szer. jún. 25, 2008 5:29 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gerrard » csüt. feb. 18, 2010 6:51 pm

metosz írta:Viszont Gadfly zöldikével illetve Sumi pirossal még nincs beírva. El fognak veszni, plusz valaki választani fogja a kocsit, legalábbis nálam ez lenne, érdemes naprakészen tartani és minden saját hozzászólásnál, válasznál...stb rendezni.
igen, nem fognak elveszni, mert feltételezem senki nem törli ki :)
amúgy majd meg lesz csinálva, nem kell aggódni, majd Danikosz megcsinálja
Kép

Kép

danikosz
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1693
Csatlakozott: kedd máj. 05, 2009 11:46 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: danikosz » csüt. feb. 18, 2010 7:38 pm

most volt időm a mai nap folyamán beírni,bocsánat....

Avatar
Bedy
Hozzászólások: 1366
Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 8:25 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bedy » csüt. feb. 18, 2010 11:28 pm

ja az elfelejtettem melyik autót választom:
18 Kyle Busch

vagyis Én leszek a 2.számú bussoför

Ú ez rossz poén volt
Start Me Up

G-BoR
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: szer. ápr. 02, 2008 10:44 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: G-BoR » pén. feb. 19, 2010 1:05 pm

#5 DzSiBi
leszek, mert "A NASCAR az életem"
Kép

danikosz
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1693
Csatlakozott: kedd máj. 05, 2009 11:46 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: danikosz » pén. feb. 19, 2010 3:52 pm

G-BoR írta:#5 DzSiBi
leszek, mert "A NASCAR az életem"
láttam a filmet
nagyon jó :wink:

Avatar
Ginger17
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 3224
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 2:54 pm

Hozzászólás Szerző: Ginger17 » szomb. feb. 20, 2010 8:12 am

TISZTELT SZERVEZŐK!

Javaslom, hogy a szabályzatba (ami jelen esetben 100%-ban az igazi NASCAR szabályokat követi és sztem ez nekünk a szimulátorhoz édeskevés) iktassuk be a következő pontokat.



SPOTTER ÉS TS HASZNÁLATA KÖTELEZŐ!!!

...

A felvezető körön és a biztonsági periódus körei alatt indokolatlan és hirtelen irányváltoztatást végezni (pl. gumimelegítés céljából) szigorúan TILOS! Azon versenyző, aki a felvezető körön, illetve a biztonsági periódus körei alatt a vonatkozó szabályokat megszegi, ezzel balesetveszélyes szituációkat, illetve netán balesetet idéz elő, más autón sérülést okoz, óvható és indokolt esetben büntethető.

...

Zöld zászlós periódus alatt indokolatlanul a pályán lelassítani vagy megállni, ezzel pedig biztonsági periódust előidézni TILOS és durva pályaszabály sértésnek minősül.

...

A pályaadminok a következő esetekben rendelnek el azonnali restartot.

1. A felvezető körön olyan esemény történik, ami miatt a szerver nem enged rajtolni, illetve indokolatlan büntetésekkel sújtja a versenyzőket. Ide tarozik, ha egy pilóta hibájának, vagy önhibáján kívüli okok (lagg) következtében több versenyző is megsérül, vagy kiesik. Ebben az esetben a vétkes versenyző a verseny után megóvható, indokolt esetben büntethető. Nem tarozik ezen elbírálás alá az a versenyző, aki a felvezető körre nem indul el, illetve a felvezető körön saját hibájának (megpördülés, kicsúszás, lefulladás) vagy önhibáján kívüli okok (lagg) következtében a szerver a rajtrács végére sorolja. Ebben az esetben a pályaadminok sem rendelnek el restartot.

2. A zöld zászló beintését követően az első körön belül olyan baleset történik, ami a versenyben résztvevő pilóták legalább 50%-át érinti (a sérülések következtében a versenyzők 50%-ának minimum a pitben történő javítás szükséges). Páratlan számú induló esetén az 50%-ot lefelé kerekítjük (23 indulónál pl. 11). Az első körnek akkor van vége, amikor a teljes mezőny áthaladt újra a rajt/cél vonalon. Ha valamilyen probléma lép fel a szerverrel a bajnoki versenyek előtt, akkor lehetőség van a verseny elhalasztására. Ebben az esetben új időpont kerül meghirdetésre. Ha a probléma a verseny első felében a mezőny minimum 50%-át érinti, akkor újra futjuk a futamot. A verseny távjának legalább 50% teljesítése felett az aktuális sorrend a végleges, ha az pontosan megállapítható.
Peter Rigo

Gerrard
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: szer. jún. 25, 2008 5:29 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gerrard » szomb. feb. 20, 2010 9:55 am

Ginger17 írta:
...

A felvezető körön és a biztonsági periódus körei alatt indokolatlan és hirtelen irányváltoztatást végezni (pl. gumimelegítés céljából) szigorúan TILOS! Azon versenyző, aki a felvezető körön, illetve a biztonsági periódus körei alatt a vonatkozó szabályokat megszegi, ezzel balesetveszélyes szituációkat, illetve netán balesetet idéz elő, más autón sérülést okoz, óvható és indokolt esetben büntethető....

Zöld zászlós periódus alatt indokolatlanul a pályán lelassítani vagy megállni, ezzel pedig biztonsági periódust előidézni TILOS és durva pályaszabály sértésnek minősül.
...

A pályaadminok a következő esetekben rendelnek el azonnali restartot.

1. A felvezető körön olyan esemény történik, ami miatt a szerver nem enged rajtolni, illetve indokolatlan büntetésekkel sújtja a versenyzőket. Ide tarozik, ha egy pilóta hibájának, vagy önhibáján kívüli okok (lagg) következtében több versenyző is megsérül, vagy kiesik. Ebben az esetben a vétkes versenyző a verseny után megóvható, indokolt esetben büntethető. Nem tarozik ezen elbírálás alá az a versenyző, aki a felvezető körre nem indul el, illetve a felvezető körön saját hibájának (megpördülés, kicsúszás, lefulladás) vagy önhibáján kívüli okok (lagg) következtében a szerver a rajtrács végére sorolja. Ebben az esetben a pályaadminok sem rendelnek el restartot.

2. A zöld zászló beintését követően az első körön belül olyan baleset történik, ami a versenyben résztvevő pilóták legalább 50%-át érinti (a sérülések következtében a versenyzők 50%-ának minimum a pitben történő javítás szükséges). Páratlan számú induló esetén az 50%-ot lefelé kerekítjük (23 indulónál pl. 11). Az első körnek akkor van vége, amikor a teljes mezőny áthaladt újra a rajt/cél vonalon. Ha valamilyen probléma lép fel a szerverrel a bajnoki versenyek előtt, akkor lehetőség van a verseny elhalasztására. Ebben az esetben új időpont kerül meghirdetésre. Ha a probléma a verseny első felében a mezőny minimum 50%-át érinti, akkor újra futjuk a futamot. A verseny távjának legalább 50% teljesítése felett az aktuális sorrend a végleges, ha az pontosan megállapítható.
NASCAR-ban engedve van a gumimelegítés

aki direkt áll meg zöld alatt hogy sárga legyen, arról meg hagy ne formáljak véleményt, szerintem az nem MASZIM-ba való pilóta

a restartokra meg annyit, hogy ez így jó, és ha jól értelmezem akkor csak szerver hibánál van restart az első kör után
tehát ha mondjuk az ötödik körben tömegcrash van, akkor nincsen restart, ugye?
Kép

Kép

Avatar
Ginger17
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 3224
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 2:54 pm

Hozzászólás Szerző: Ginger17 » szomb. feb. 20, 2010 10:46 am

Gerrard írta:NASCAR-ban engedve van a gumimelegítés

aki direkt áll meg zöld alatt hogy sárga legyen, arról meg hagy ne formáljak véleményt, szerintem az nem MASZIM-ba való pilóta

a restartokra meg annyit, hogy ez így jó, és ha jól értelmezem akkor csak szerver hibánál van restart az első kör után
tehát ha mondjuk az ötödik körben tömegcrash van, akkor nincsen restart, ugye?
Ezek a szabálykiegészítések a szimulátoros versenyre vonatkoznak és nem a való életre. Ha engedélyezed pl. a gumimelegítést és egy ebből adódó cirkusz miatt vkit büntet a szerver, akkor téged fognak "megcibálni" Gerrard és nem a NASCAR szabályalkotólat. :twisted:

A MaSzimba tényleg nem való inkorrekt versenyző... viszont az emberi természet olyan,ha valami nincs leírva, akkor az úgy ahogy van nem is kötelező.

A tömegbalesetes dolog csak az első körre vonatkozik. Ez a szabály a tavalyi Indy 500 - Milwaukee 225 után lett "hitelesítve"... megelőzendő a vitákat.
Peter Rigo

G-BoR
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: szer. ápr. 02, 2008 10:44 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: G-BoR » szomb. feb. 20, 2010 11:17 am

Gingernek igaza van a Gumimelegités ügybe pl az Amerikai ligába ahol indultunk ott is ránk szóltak hogy a gumit nem melegítsük!

Valamint nem tudom hogy volt e róla szó de ha jön a sárga, akkor érdemes szétszórva lassítani és nem egymás mögött, szóval mint az első rajtnál érdemes ilyenkor szétszóródni a pályán (egyik jobbra a másik balra és így tovább). így is csökkenteni lehet a baleseteket számát...
Kép

Gerrard
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: szer. jún. 25, 2008 5:29 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gerrard » szomb. feb. 20, 2010 1:04 pm

Ginger17 írta:Ezek a szabálykiegészítések a szimulátoros versenyre vonatkoznak és nem a való életre. Ha engedélyezed pl. a gumimelegítést és egy ebből adódó cirkusz miatt vkit büntet a szerver, akkor téged fognak "megcibálni" Gerrard és nem a NASCAR szabályalkotólat. :twisted:
szerintem meg azt, aki van annyira hülye (már sry..) aki melegíti úgyis a gumit, hogy tudja hogy sz*rt sem ér :)

de nekem mind1, megbeszélem Danival a dolgot, bár ő annak a pártján volt hogy lehessen melegíteni


más: a rajtokra vonatkozó szabályok is belekerülnek majd az első hozzászólásba, hiszen a replayt visszanézve volt olyan pilóta aki ezeket nem vette figyelembe, és úgymond "indycarosan" rajtolt, tehát lemaradt majd rágyorsított az előtte lévőre
légyszives legközelebb jobban figyeljünk
Kép

Kép

zolee145
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 121
Csatlakozott: szomb. máj. 02, 2009 4:35 pm

Hozzászólás Szerző: zolee145 » szomb. feb. 20, 2010 1:14 pm

A PC (km/-h-ban írom) 105-106 körül megy. Mi 110-nél rajtolunk. Nem kellene felgyorsítani, tartani kellene azt a 105-öt.
Ha az első egy kicsit gyorsít, és mindenki a szabálynak megfelelően utána megy, mert nem akar lemaradni kb a 10-ik rajthely környékének már nem lesz ideje utólérni az előtte lévőt. Utólérés alatt azt értem, hogy felgyorsít valamennyire, majd visszafékez 110-re. A visszafékezésre már nem lesz idő, vagyis két verzió van: vagy tartja a sebességet de lemaradva, amivel hátrányba hozza magát, vagy gyorsít, de nem lesz ideje visszafékezni, így hátrányba hoz mindenkit aki előtte van. Egyik sem szabályos, és ami fontosabb balesetveszélyes is.

Szóval ne gyorsítsunk. Kimegy a PC és maradjon ugyanaz a sebesség. Ha 104,5 akkor annyi.

Norbi
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1270
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 12:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Norbi » szomb. feb. 20, 2010 2:55 pm

Limitert bekellett volna rakni, hogy ne legyenek ilyen galibák :D

Avatar
Ginger17
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 3224
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 2:54 pm

Hozzászólás Szerző: Ginger17 » szomb. feb. 20, 2010 2:59 pm

zolee145 írta:A PC (km/-h-ban írom) 105-106 körül megy. Mi 110-nél rajtolunk. Nem kellene felgyorsítani, tartani kellene azt a 105-öt.
Ha az első egy kicsit gyorsít, és mindenki a szabálynak megfelelően utána megy, mert nem akar lemaradni kb a 10-ik rajthely környékének már nem lesz ideje utólérni az előtte lévőt. Utólérés alatt azt értem, hogy felgyorsít valamennyire, majd visszafékez 110-re. A visszafékezésre már nem lesz idő, vagyis két verzió van: vagy tartja a sebességet de lemaradva, amivel hátrányba hozza magát, vagy gyorsít, de nem lesz ideje visszafékezni, így hátrányba hoz mindenkit aki előtte van. Egyik sem szabályos, és ami fontosabb balesetveszélyes is.

Szóval ne gyorsítsunk. Kimegy a PC és maradjon ugyanaz a sebesség. Ha 104,5 akkor annyi.
A "nem kellene" szöveget kicserélitek NEM SZABAD és TILOS kifejezésekre, és bazinagy piros betűkkel kirakjátok az első hsz-be, illetve vmi tökönrúgós szankciót mellékeltek és meg van értve a dolog. :wink:

Egyébiránt ez az én véleményem az. hogy nem fogod tudni megoldani, hogy 30 ember azonos tempóban gyorsítson. Ha vki 104-ről gyorsít, míg az előtte lévő 102-ről, akkor igenis le fog húzódni mellé (arra hivatkozva, hogy nem akart nekimenni) és meg fogja előzni, annak ellenére, hogy "nem szokás". Versenyzőtől olyat nem tudsz kérni, hogy a start pillanatában vegye le a gázról a lábát. :D
Peter Rigo

G-BoR
OW (road+ovál) Pilóta
OW (road+ovál) Pilóta
Hozzászólások: 388
Csatlakozott: szer. ápr. 02, 2008 10:44 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: G-BoR » szomb. feb. 20, 2010 3:10 pm

Igazából két szabály kell szerintem!
MAX távolság (pl fél autónál nem lehet több)
valamint (az elsőt kivéve) MAX sebesség, pl ha az első 70mph-val rajtól, akkor mögötte pl nem lehet 75mph többel menni a zöldig, vagy valami ilyesmi, szóval + 2-3mph hagyni amivel fel lehet zárkózni lassan, de nem lehet előnyt vele komoly előnyt szerezni...
Kép

Adam Jonas
OW (road) Pilóta
OW (road) Pilóta
Hozzászólások: 416
Csatlakozott: pén. jún. 27, 2008 7:25 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Adam Jonas » szomb. feb. 20, 2010 4:42 pm

Ez lesz majd közvetítve? :)

Gerrard
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 667
Csatlakozott: szer. jún. 25, 2008 5:29 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gerrard » vas. feb. 21, 2010 10:13 am

első hozzászólás frissítve
ha valami nem oké, akkor még lehet visítani hogy mit kellene kijavítani
Kép

Kép

Avatar
Ginger17
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 3224
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 2:54 pm

Hozzászólás Szerző: Ginger17 » vas. feb. 21, 2010 10:32 am

Gerrard írta:első hozzászólás frissítve
ha valami nem oké, akkor még lehet visítani hogy mit kellene kijavítani
Utólagos engedelmeddel a "rajtvonal pillanatáig" kifejezést javítottam "rajtvonalig"-ra... :)
Peter Rigo

Avatar
violakaresz92
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: pén. feb. 12, 2010 3:09 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: violakaresz92 » vas. feb. 21, 2010 12:50 pm

Hello!
Én is jövök:
Ford #26
Viola Károly

Dietrich
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 4481
Csatlakozott: szomb. júl. 21, 2007 1:09 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dietrich » vas. feb. 21, 2010 12:59 pm

@Ginger!
Leszünk 30-an?
"Indianapolis kemény volt velem pályafutásom során. Az őrületbe kerget. Itt érhetsz el a legmagasabbra, de itt süllyedhetsz a legmélyebbre is." Paul Tracy

Kép

danikosz
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1693
Csatlakozott: kedd máj. 05, 2009 11:46 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: danikosz » vas. feb. 21, 2010 1:01 pm

ez a 20as szám ha meglesz akkor jó lesz
többet ne várjatok
Molnár Dániel #99
Kép
KépKép

Zsoltee
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 224
Csatlakozott: szer. jan. 07, 2009 4:36 pm

Hozzászólás Szerző: Zsoltee » vas. feb. 21, 2010 1:05 pm

Le kellene tolni a mai futamot baleset nélkül, mit szóltok hozzá? :lol:
Kép

gmester
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: vas. feb. 21, 2010 1:25 pm

Hozzászólás Szerző: gmester » vas. feb. 21, 2010 1:30 pm

Hellosztok.Én itt uj vagyok és szeretnék ma indulni ha lehet.Mit kell tennem hogy indulhassak?Egyébként Danny Hamlin-el lennék #11.Légszi válaszoljatok

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. feb. 21, 2010 1:36 pm

Zsoltee írta:Le kellene tolni a mai futamot baleset nélkül, mit szóltok hozzá? :lol:
hát, nem sok esélyünk van rá, de törekedni lehet. :wink:
gmester írta:Hellosztok.Én itt uj vagyok és szeretnék ma indulni ha lehet.Mit kell tennem hogy indulhassak?Egyébként Danny Hamlin-el lennék #11.Légszi válaszoljatok
Az adminok, Danikosz, Gerrard vannak képben.
A kérdés az, hogy voltál-e valamelyik minősítő futamon.
Kép

gmester
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: vas. feb. 21, 2010 1:25 pm

Hozzászólás Szerző: gmester » vas. feb. 21, 2010 1:38 pm

Még nem voltam!De most délután ha felmehetek vmi szeróra akkor meg mutathatom mit tudok :D

gmester
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: vas. feb. 21, 2010 1:25 pm

Hozzászólás Szerző: gmester » vas. feb. 21, 2010 1:39 pm

Danikoszal és Gerrardal hol tudok beszélni?

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. feb. 21, 2010 2:23 pm

gmester írta:Danikoszal és Gerrardal hol tudok beszélni?
ITT! vagy TS-en, de hivatalosan úgy is itt és írásban reagálnak.

Viszont szerintem erről lemaradtál, ha nem voltál minősítő futamon. Ennek ellenére, ha az Urak még időben valamit kitalálnak, pl. vagy kiderül hogy többszörös Nascar bajnok vagy, és előtte 18.00-tól vagyis legalább két órán át forgalomban is meg tudnak nézni.............

Ezúton, megértésed kérem abban is, ha nemet mondanak, a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát a pályán hatalmas toleranciával! A "balhé" elég ha a végére marad. Mindezek mellett is történhet baleset - véleltlen, de ha te is belekeveredsz.........., óriási felelősség. A verseny védelme nagyon fontos.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára metosz vas. feb. 21, 2010 2:39 pm-kor.
Kép

danikosz
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 1693
Csatlakozott: kedd máj. 05, 2009 11:46 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: danikosz » vas. feb. 21, 2010 2:38 pm

@metosz

már beszéltem vele és elmondtam hogy miért nem indulhat...
Molnár Dániel #99
Kép
KépKép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7670
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. feb. 21, 2010 2:53 pm

Kanyarban tilos a bump draft, büntetést von maga után.
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ez tuti? Nem vitatkozni akarok, elfogadom csak gondoltam esetleg véletlen van benne, sok élvezet ugorna a kukába nélküle és az életben nem mentünk volna 47.5-öt, ha nem támaszkodunk a kanyarban is. <img src="smili/monster.gif">
ráadásul elég kevés hely van, nem biztos, hogy tudok tenni ellene, 8) főleg, ha középen vagyok.
Kép

Válasz küldése

Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 33 vendég