Minden, ami a témához kapcsolódik
Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

SZERVER

Hozzászólás Szerző: metosz » csüt. júl. 01, 2010 2:01 pm

Kedves Egyesületi Tagok, Pilóták, Versenyzők!

Úgy gondolom az elmúlt hetek viharos eseményei mind a pályán, mind a szoftverek, mind a hardware világában eléggé megkavarták a dolgokat.

Sok mindenben szóban egyeztettünk és változtatnunk kellett.

Mivel ez a téma nagyon sok más témát érint arra kérek szépen mindekit a szerver kérések témán kívül idézve a szöveg részletét a helyén tárgyalja, amennyiben további megbeszélést érez szükségesnek.
Az 1. és 2. pontnak ez a helye, ellenben a 3-as ponttal kapcsolatosan a 4-es pontban meghirdetett értekezletek időpontjában - szóban - lehet hozzászólni, az arra jogosultaknak.1. Szerver


A szerverkezelését és a fájlok elérését átszerveztem, az FTP rendszerünket jelenleg 3 különböző jogosultságú csoporttal lehet elérni: vendég, szenior - (tagok is), adminisztrátor.
A szerver az egyesület tagjai felé - a legfontosabb feladatainak ellátásán felül - nyitott! (Saját FTP…stb) Kéréssel jelenleg hozzám forduljatok.
Kedden remélhetőleg sokan leszünk és végre egy másik már megszokott környezetben tesztelni tudjuk az MTCC felmerült problémát. Utána további döntések változtatások várhatok!

UPLOAD
Arra kérek mindenkit a szerveren, ne telepítsen semmit sem amit otthon nem vizsgált meg, - !a folyamat előtt frissített! - víruskereső programmal!
„Vegytiszta” XP-hez, 7- hez, Vistához jár az Windows Security Essential melynek állandó updatelése után, meg lehet nézni a fájlokat.

2. Szerver kérések
Továbbra is azokban az időpontokban amikor a közösségünk nem használja a szervert, nyitottak vagyunk a szerverkérésekre, de azokat pontosabban szabályozni szeretnénk már csak az 1. pont miatt is. A szerver biztonsága azoknak is érdeke akik csak versenyezni akarnak, nem beszélve a kisebb felelősségről. Megértéseteket kérjük és az alábbi feltételek elfogadását a közös munkánkhoz:

- Pontos (1) naptár leadás, futamokkal időpontokkal, (2) MOD-al, (3) pályával linkelve ebben a témában, a (4). szerver beállításokkal, (5) kapcsolattartó adatinak leadása (név, email, telefonszám)

A naptárat úgy kell összeállítani, hogy eleve ne legyen ütközés a FPL-es, HRC-s és a MaSzimos futamokkal, ehhez a maszim részről felül kattintva a „NAPTÁR” linkre lehet információt találni illetve HRC és FPL oldalak is tartalmaznak ilyen információt. Heti bontásban ez úgy néz ki, hogy hétfő, csütörtök, szombat és vasárnap foglalt, illetve kedden és szerdán hivatalos tesztfutamok vannak, melyek közben ennek ellenére - ahogy eddig is - engedélyezzük a külsős csapatok számára a versenyzést.


- A MaSzim nem vállal a futamok akadás mentességével kapcsolatosan semmilyen garanciát.

- A kapcsolat egy bajnoki idejére szól.

- Minden a bajnoksággal és közben felmerülő és kapcsolatos információt –folyamatosan- ebben a témában írásban, meg kell jeleníteni! Mi adminisztrátorok is röviden jelezzük ha a feladat elvégzésre került. Privát levelezésnek nincs helye.

- Minden külsős csapatnak keresnie kell egy „mecénást”.
Amennyiben nincs valakinek mecénása jelezze és azok közül akiknek még nincs csapata, reméljük jelentkezik valaki. Olyat akik hajlandó segíteni a telepítésben. Én személyesen vállalom az első erre a kiírásra jelentkező csapatot, de Ginger is vállal egy bajnokit, a többiek nevében nem nyilatkozom.
A „SZERVEREK HOZZÁFÉRÉSSEL RENDELKEZŐ EGYESÜLETI TAGOK” listáját „RÓLUNK”-ra kattintva / MÜKÖDÉS címszó alatt, lehet megtalálni, de sem nyilvánosan sem privát üzenetben őket felkérni nem lehet!!! Ők minden bizonnyal látják a kérést! Nem szükséges további próbálkozás ezen a fórumon kívül.- Egy maszimosnak csak 1 bajnokságot szabad „mecénálni”.
A mecénás feladata igen összetett, így olyanokra akik már amúgy is túl vannak vállalva nálunk nem számíthattok, kérjük megértéseteket.

Na de mit is kell csinálni egy mecémnásnak:
Első körben az általatok beírt naptárat egyezteti, belinkelt fájlokat leszedni, átvizsgálja és telepíti otthon, majd a szerverre másolja, telepíti, beállítja, indítja. Illetve kérés esetén a bajnoki alatt szervert állít. Ezekhez idő kell csak olyanokkal tudunk foglalkozni, akik komolyan gondolják és ezt tervszerűségükkel, létszámmal bizonyítják.3.Versenyszervezés - értekezleten lehet reagálni, 2010.07.06-án! (lásd. 4-es pont)

Sajnos sok feszültség keletkezett a közösségen belül, amit ráadásul voltak, akik bevallottan, szítottak. Általánosságban írom és remélem csak az veszi magára akinek inge és az is megérti mennyivel jobb, hogy nem személyesen adtam rá:)
Ezt illetve olyan nem a sporttal összeegyeztethető magatartásformák - amik történtek - változtatásra adnak okot. Sajnos sokan nem adják meg egymásnak vagy a bajnokságnak és ezen keresztül a többi pilótának a tiszteletet. Ilyen apró sportetikai dolog a részvétel és annak a rendszeressége, formája, győzelem esetén visszavágás lehetőségének megadása, fenntartása. Nyeri nem csak örömmel jár, de felelősség is, ráadásul mindenkinek egyszer el is kell veszíteni a trófeát = győzelem időben verességgel jár!!!
Ebből mivel másokkal csináljuk etikusan kiszállni is tudni kell, avagy az asztaltól sem pattanunk fel amíg a többiek nem fejezték be az ebédet. Sajnos itt a virtuális térben nem látjuk az asztalt sem az arcokat, de ott vagyunk
Ilyen kérdés továbbra is a setup csere. Ezt természetesen szabályozni nem lehet, ennek ellenére íratlan szabályok és a logika bőven rendelkezik felette. Olyan aki a szerveren gyorsabb, nyugodtan odaadhatják a setupot, hiszen ha azzal gyorsabb az ellenfél akkor maximálisan megérdemelte és érdemes újra tesztelni menni.
Az érem másik fele, hogy nem etikus setupot kérni sem. Ezt is mindenkinek érezni kell, hogy kivel teszi meg és kivel nem.
Az lenne a legszebb, ha azok akik idejük alapján a legjobbak a szerveren, állandóan megosztanák a setupjukat és automatikusan, illetve a bajnoki éles harcában lenne megértés a lemaradt pilótákban, hogy az ucsó futamokon már nehéz szívvel ad valaki setupot, aki egy egész évet harcolt és a bajnoki elején küzd. Szóval kompromisszumosan, megértéssel mehet avagy próbáljuk már meg itt ebben a csak sportra, versenyre, barátságra épült rendszerben megtanulni, hogy értse egymást a Magyar.

Ehhez a témához tartoznak a bíráskodással is kapcsolatos problémák illetve a döntések megkérdőjelezésének gyakorisága és azok egyre durvább ultimátumokra alapozó formája.
Aki nézte a Foci VB tudja, aki pedig tanult törit képben van, Moháccsal kapcsolatosan – mi csak egy iciripiciri egyesület vagyunk egészen egyszerű céllal – élvezet, kikapcsolódás. Mindkettő a tevékenységek maximumán tetőzik, csak ez a gáz.
Börtönbüntetés senkire sem vár, ezt jóval lazábban kellene kezelni a pilóták részéről, miközben a versenybíróságoknak erősen tartózkodni kell a kettősmércéktől.

Érdemi változtatás ezzel kapcsolatosan a jogosítvány szerzésben lesz.
A következő évadtól a junior bajnokságon keresztül lehet, meghívásos alapon a felnőtt bajnokságra vizsgázni, a már megszokott feladatokkal.

Magához a Junior versenyzéshez továbbra sem lesz szükséges jogosítvány illetve természetesen maximálisan figyelmet kapva közvetítést is próbálunk szervezni neki.

Az aki valóban komolyan gondolja a versenyzést, minden bizonnyal hajlandó alkalmazkodni és a junior sorozatban elsőre megméretetni magukat. Persze ehhez szükséges, hogy azok akik jelen vannak már most is maradjanak és komolyan gondolják azt a 17-20 futamot amire jelentkeztek!


4. Közösséghez való csatlakozás - értekezleten lehet reagálni, 2010.07.06-án! (lásd. 4-es pont)

Rendszerünk teljesen nyitott. Közösségünknek télen a díjkiosztón és tisztújító értekezleten lehet hivatalosan részese bárki, aki elfogadja az egyesületünk alapszabályzatát és személyes baráti aktivitásával megtisztel minket.

Ezúton üdvözlöm a csapatban ROÓS ANDRÁST aki az indycar versenybíróságban szerepet kapott. Jó és balhé mentes munkát kívánok neki, remélve, hogy személyes találkozásunk alkalmával hivatalosan is belép az egyesületbe. :wink:
Minden hónapban elején az első indycar teszt után a értekezletet tartunk, kérek szépen minden érintettet próbáljon meg részt venni a TS-en ezeken. (lásd. RÓLUNK/MŰKÖDÉS)

MEGHÍRDETETT IDŐPONTOK A NYÁRON:
2010.07.06 KEDD kb. 10.00~11.00
Témák: Ez, szerverteszt és a nyári találkozó

2010.08.10 KEDD kb. 10.00~11.00
Témák: Aktuális, pilóta meghallgatás
A hozzászólást 7 alkalommal szerkesztették, utoljára metosz szomb. okt. 16, 2010 10:06 pm-kor.
Kép

Avatar
Kimi1982
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: kedd ápr. 07, 2009 4:45 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hols Szerver

Hozzászólás Szerző: Kimi1982 » pén. júl. 02, 2010 9:56 am

Kérem az adminokat, hogy akinek van joga mihamarabb, amint az lehetséges és a szerver elkészül, a Hols F1 Liga szerverét 91-es moddal Spa-ra, Belgiumra és 33 körre kérném állítani.

Előre is köszönöm!

Kovács Gyula

Hols F1 Liga vezetője

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: Hols Szerver

Hozzászólás Szerző: metosz » pén. júl. 02, 2010 8:15 pm

Kimi1982 írta:Kérem az adminokat, hogy akinek van joga mihamarabb, amint az lehetséges és a szerver elkészül, a Hols F1 Liga szerverét 91-es moddal Spa-ra, Belgiumra és 33 körre kérném állítani.

Előre is köszönöm!

Kovács Gyula

Hols F1 Liga vezetője
:roll: hú bakker, ez most kicsit sok nekem, rajta vagyok a dolgokon, az este meccs után összefoglalom a gondolatokat - sok minden mástól is függ még. De amennyiben a feltételek amiket majd legépelek elfogadhatók akkor indítunk nektek szervert. :wink:

Mikor lesz a futam?

Sajnos FTP hozzáférést, mivel virusokat idegen csapatok rF-jében is találtam a saját és a közösség érdekében nem adunk. Mi magunk is elsőre minden adatot letöltünk ellenőrzünk és csak utána teszünk közzé - legalább két szűrésen mindennek át kell menni............................

este ha van időm folytatom, de vendégeim is vannak, kevés az esély rá.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » szomb. júl. 03, 2010 5:56 pm

első hozzászólás frissítve, válasz ott! :wink:

Téma nyitása most! :idea:
Kép

Puruczki
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: szer. jan. 07, 2009 7:01 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Puruczki » szomb. júl. 03, 2010 8:12 pm

@metosz

kb. mennyi arra az esély, h a mobilinternetem okozza a problémát MTCC-ben? :oops:

Azért tőled kérdezem mert te láttad egy folytában a pingeket és a frame-et :roll:

Előre is köszi a válkaszod :)

nehéz szívvel hagynám el a csapatot ugyanis ez alatt a rövid idő alatt nagyon megkedveltem a társaságot :wink:

Ui.: azért ebbe a témába írtam mert végülis ez nagyrészben a szerverhez tartozó kérdés :roll:
Pilotes Online liga admin.

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » szomb. júl. 03, 2010 8:31 pm

Puruczki írta:@metosz

kb. mennyi arra az esély, h a mobilinternetem okozza a problémát MTCC-ben? :oops:

Azért tőled kérdezem mert te láttad egy folytában a pingeket és a frame-et :roll:

Előre is köszi a válkaszod :)

nehéz szívvel hagynám el a csapatot ugyanis ez alatt a rövid idő alatt nagyon megkedveltem a társaságot :wink:

Ui.: azért ebbe a témába írtam mert végülis ez nagyrészben a szerverhez tartozó kérdés :roll:
Jó lenne, ha tudnál jönni erre a tesztre kedden, az indycar moddal. :roll:
Kép

Puruczki
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 64
Csatlakozott: szer. jan. 07, 2009 7:01 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Puruczki » szomb. júl. 03, 2010 8:50 pm

metosz írta:
Puruczki írta:@metosz

kb. mennyi arra az esély, h a mobilinternetem okozza a problémát MTCC-ben? :oops:

Azért tőled kérdezem mert te láttad egy folytában a pingeket és a frame-et :roll:

Előre is köszi a válkaszod :)

nehéz szívvel hagynám el a csapatot ugyanis ez alatt a rövid idő alatt nagyon megkedveltem a társaságot :wink:

Ui.: azért ebbe a témába írtam mert végülis ez nagyrészben a szerverhez tartozó kérdés :roll:
Rendben megpróbálok ott lenni :)
Jó lenne, ha tudnál jönni erre a tesztre kedden, az indycar moddal. :roll:
Rendben megpróbálok ott lenni :)
Pilotes Online liga admin.

Avatar
Kimi1982
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: kedd ápr. 07, 2009 4:45 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: Hols Szerver

Hozzászólás Szerző: Kimi1982 » hétf. júl. 05, 2010 8:16 am

metosz írta:
Kimi1982 írta:Kérem az adminokat, hogy akinek van joga mihamarabb, amint az lehetséges és a szerver elkészül, a Hols F1 Liga szerverét 91-es moddal Spa-ra, Belgiumra és 33 körre kérném állítani.

Előre is köszönöm!

Kovács Gyula

Hols F1 Liga vezetője
:roll: hú bakker, ez most kicsit sok nekem, rajta vagyok a dolgokon, az este meccs után összefoglalom a gondolatokat - sok minden mástól is függ még. De amennyiben a feltételek amiket majd legépelek elfogadhatók akkor indítunk nektek szervert. :wink:

Mikor lesz a futam?

Sajnos FTP hozzáférést, mivel virusokat idegen csapatok rF-jében is találtam a saját és a közösség érdekében nem adunk. Mi magunk is elsőre minden adatot letöltünk ellenőrzünk és csak utána teszünk közzé - legalább két szűrésen mindennek át kell menni............................

este ha van időm folytatom, de vendégeim is vannak, kevés az esély rá.
Szia Metosz!

A futamaink hétfőnként lenne az alábbi időbeosztással:

17:15-17:35 - Q1 - 20 Perc (általában ez a létszám, miatt egyenlőre elmarad)
17:35-17:50 - Q2 - 15 Perc (emiatt a Q2 10 perccel hamarabb kezdődik)
17:50-18:00 - Q3 - 10 Perc (így kényelmesen elindul a futam 18:00-kor)
18:00-tól Futam 75%-on. Aminek szinte minden esetben vége van 19:10-re, de max 19:15-re. Így szerintem nem zavarnánk a 20:00-tól kezdődő futamokat.

A Hátralévő futamok még:

Helyszín Időpont Körök száma

Belgium - Spa 2010.07.05. 18:00 33

Olaszország - Monza 2010.07.12. 18:00 40

Brazill Nagydíj - Interlagos 2010.07.19. 18:00 53

Malájzia - Sepang 2010.07.26. 18:00 42

Bahrein - Sakhir 2010.08.02. 18:00 42

Törökország - Isztambul 2010.08.09. 18:00 43

Németország - Nürburgring 2010.08.16. 18:00 45

Olyat szeretnék kérdezni, hogy a mi, azaz a Hols F1 liga szerveren lévő adatai megvannak még? A 91-es Mod a F1RFT2009-es TrackPack-el, mert ez volt fent elvileg.

A mecénásunk IsTi, azaz Béry István lenne, aki eddig is sokat segített nekünk szerverbeállításban, Modfelrakásban, valamint a futamok rendezett lebonyolításában. Beszéltem vele, azt mondta szívesen vállalná ezt a feladatot és segítené a ligánkat továbbra is a régi kerékvágásban.

Várom mielőbbi válaszod.

Előre is köszönöm, a HOLS F1 Liga nevében is!

Kovács Gyula, HOLS F1 Liga vezetője

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. júl. 05, 2010 11:59 am

Király akkor nagyon össze kell kapnunk magunkat, mert ma van futam, ha jól látom.

Sajnos a régi adatokat törölnöm kellett egyszerűen nem volt itthon annyi tárhelyem, hogy adatvesztés mentesen meg tudjam oldalni, döntenem kellett mi marad s mi nem. Sajnálom.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. júl. 05, 2010 12:10 pm

@IsTi, HOLS

A HOLS-nak telepítettem rF-et már csak be kell állítani, tűzfalon ki van engedve, a GAMES winyon a rfactor34291hols könyvtárat kapta, a port is 34291-es majd ennek megfelelően - ez is be lett állítva.

Ami nincs kész:
plr, szerverkörülmények, mod, pálya.

Sajnos nekem 16.30 találkozom van, 4-kor lépnem kell netközelből, remélem addig elintéződik a dolog,

Gondolom IsTinek szüksége lesz pár linkre, nyilván egyszerűbb lenne adni egy FTP elérést nektek - sajnos erre a kivételezés kerülése miatt nincs mod, ellenben várunk szeretettel találkozón és a személyes kapcsolat illetve hivatalos egyesületbe lépés után, erre is sor kerülhet. :wink:
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. júl. 05, 2010 12:19 pm

Menjen le a mai futam a többit viszont utána meg kell beszélnünk, Olasz futam ütközik már első ránézésre a Junior bajnokival. :roll:

Kedden amennyiben van időd nagy szeretettel várunk TS-en 10.00-11.00 között. Az indycar teszt után., ahogy az első hozzászólásban írtam értekezlet lesz. Azon sok minden eldől, remélem a szerver teljesítménye is tökéletes lesz, amennyiben nem illetve kiderül, hogy továbbra is vele van a baj, akkor új gépet veszünk, aminek a beállítása legalább 1 hét lesz ami alatt a régivel kell mindenkinek együttélni. Ez a legrosszabb verzió, szerintem csak a MOD a szar, már mint az MTCC-ben vannak hibák gondok illetve gondatlan pilóták akiknek még meg kell tanulni a netes versenyzés írott és íratlan szabályait.
Kép

IsTi
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 816
Csatlakozott: vas. jan. 07, 2007 3:13 pm

Hozzászólás Szerző: IsTi » hétf. júl. 05, 2010 12:21 pm

metosz írta:@IsTi, HOLS

A HOLS-nak telepítettem rF-et már csak be kell állítani, tűzfalon ki van engedve, a GAMES winyon a rfactor34291hols könyvtárat kapta, a port is 34291-es majd ennek megfelelően - ez is be lett állítva.

Ami nincs kész:
plr, szerverkörülmények, mod, pálya.

Sajnos nekem 16.30 találkozom van, 4-kor lépnem kell netközelből, remélem addig elintéződik a dolog,

Gondolom IsTinek szüksége lesz pár linkre, nyilván egyszerűbb lenne adni egy FTP elérést nektek - sajnos erre a kivételezés kerülése miatt nincs mod, ellenben várunk szeretettel találkozón és a személyes kapcsolat illetve hivatalos egyesületbe lépés után, erre is sor kerülhet. :wink:
Köszi mindent, de beszéltem Kimivel azt mondta h ma nem lesz versenyük. De a szeró estére tutti kész lesz :wink:

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. júl. 05, 2010 12:37 pm

IsTi írta:
metosz írta:@IsTi, HOLS

A HOLS-nak telepítettem rF-et már csak be kell állítani, tűzfalon ki van engedve, a GAMES winyon a rfactor34291hols könyvtárat kapta, a port is 34291-es majd ennek megfelelően - ez is be lett állítva.

Ami nincs kész:
plr, szerverkörülmények, mod, pálya.

Sajnos nekem 16.30 találkozom van, 4-kor lépnem kell netközelből, remélem addig elintéződik a dolog,

Gondolom IsTinek szüksége lesz pár linkre, nyilván egyszerűbb lenne adni egy FTP elérést nektek - sajnos erre a kivételezés kerülése miatt nincs mod, ellenben várunk szeretettel találkozón és a személyes kapcsolat illetve hivatalos egyesületbe lépés után, erre is sor kerülhet. :wink:
Köszi mindent, de beszéltem Kimivel azt mondta h ma nem lesz versenyük. De a szeró estére tutti kész lesz :wink:
:twisted: Én köszönöm, hogy vállaltad az Urakat!
Az első hozzászólásban a mecénás feladata is leírásra került, arra kérlek annak mentén csináljátok ( 8) már most is vannak hiányosságok, anomáliás a dolog és pár pont nem érvényesült), illetve figyeljünk a nyilvános levelezésre ebben a témában, mivel sokan érintettek jobb, ha látják.

Jelen helyzetben, még 2 ligát biztosan tudunk vállalni, hiszen Ginger és jómagam is még "üres" vagyunk. :wink:
Kép

Avatar
Ginger17
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 3224
Csatlakozott: csüt. júl. 26, 2007 2:54 pm

Hozzászólás Szerző: Ginger17 » hétf. júl. 05, 2010 2:37 pm

Az első hsz tudomásul véve.
Mindennel egyetértek. :wink:

...

Versenyszervezéssel kapcsolatan a mi házunk tályáról a következőket szeretném kérni, illetve bejelenteni. Az előzetes egyeztetéseknek megfelelően a téli replay bajnokik időpontjai a következők lennének:

01. foruló - 2010.10.28 - Greg Moore emlékverseny, Szenior záró forduló is egyben (ezt kérném majd kijavítani a naptárunkban);
02. foruló - 2010.11.04
03. foruló - 2010.11.18
04. foruló - 2010.11.25
05. foruló - 2010.12.02
06. foruló - 2010.12.09
07. foruló - 2010.12.16

08. foruló - 2011.01.06
09. foruló - 2011.01.13
10. foruló - 2011.01.20
11. foruló - 2011.02.03
12. foruló - 2011.02.10
13. foruló - 2011.01.24
Peter Rigo

Gadfly
Hozzászólások: 4031
Csatlakozott: pén. feb. 06, 2009 12:25 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gadfly » hétf. júl. 05, 2010 3:40 pm

Szintén elolvasva és elfogadva az első hszben írtak!

Bár többen tudják viszont, hogy minden szépen le legyen adminisztrálva (itt), így ahogy a múltban, a jövőben is az FPL mecénásaként tevékenykednék. Az FPL-ben pár hete lett vége a bajnokinak, így most jelenleg üresjáratban van (FSONE tesztelés van jelenleg), de tervezzük egy nyári átvezető bajnoki szervezését, melyet ismét szeretnénk itt a Maszimal közösen lebonyolítani. (ennek a részét vállalom, olyan formában, ahogy a korábbi közös FUN versenyek is voltak) Tehát hamarosan ki lesz hirdetve, így szeretettel várunk mindenkit, akit érdekel. (részletek majd akkor)

Az FPL továbbra is azokon a vasárnapokon szeretné bonyolítani a futamait, amikor az NF1B üresjáratban van. Ez a múltban tökéletesen működött és sztem a jövőben is így lehet. Részletes versenynaptárral majd később tudunk jelentkezni, mert a következő szezon amely szeptemberben indul még szervezés alatt van.

Itt szeretném is megragadni az alkalmat a bejelentésre, hogy innentől kezdve az FPL mindennapi irányításából kiszálltam és e tevékenységet Hellspyc, Adam Jonas és BPetya (tavaly NF1B-ben ő volt a cs társam) fogják irányítani. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy teljes hátraarcot fordítottam, csak annyi, hogy egy picit a háttérbe húzódok náluk mint egyik alapító tag és max versenyzőként és Maszimos mecénásaként folytatom ottani tevékenységem. A döntésemnek több oka is van, de a két főbb ok: a szabadidő és az NF1B "problémamentes" vezetése. Éppen ezért, ha esetleg a jövőben valami oknál fogva nem vagyok netközelben, akkor a fent említett pilóták kéréseinek lehet csak eleget tenni FPL-es szerveradminisztrációnál.

A ma esti értekezleten sajnos nem tudok részt venni, mert melózok. Éppen ezért is írtam itt le azokat a dolgokat, melyek az FPL-el kapcsolatosak. Az NF1B időbeosztása stb. meg értelemszerű... 8)
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!

Avatar
Bedy
Hozzászólások: 1366
Csatlakozott: hétf. jún. 23, 2008 8:25 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Bedy » hétf. júl. 05, 2010 5:41 pm

Kérném az URAKAT ha valamilyen oknál kifolyólag a junior szervert leállítja az ide jegyezze be, hogy tudjam miért indítsam ill miért ne indítsam újra.
Előre is köszönöm.
Petneházi Zoltán "Bedy"
Junior szakosztály vezető
Start Me Up

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » kedd júl. 06, 2010 4:56 pm

Bedy írta:Kérném az URAKAT ha valamilyen oknál kifolyólag a junior szervert leállítja az ide jegyezze be, hogy tudjam miért indítsam ill miért ne indítsam újra.
Előre is köszönöm.
Petneházi Zoltán "Bedy"
Junior szakosztály vezető
késve bár.....


én voltam, újra indítás után nem vettem észre, hogy azt nem kapcsoaltam vissza. :roll:
Kép

Avatar
Tommy78
Hozzászólások: 4325
Csatlakozott: vas. nov. 18, 2007 8:28 pm

Hozzászólás Szerző: Tommy78 » csüt. júl. 08, 2010 9:55 pm

Nekem csak annyi kérésem lenne, ha valaki új szervert csinál (másol) és esetleg nem az alap rFactort másolja, hanem valamelyik meglévőt, mint jelen esetben lett így csinálva a HOLS, illetve a 291-es Vendég, akkor vagy hagyja ki a másolásból az rFactorHotlaps mappát, illetve a hozzátartozó plugint, vagy szóljon, hogy csináljam meg, mert így nem lehet követni, hogy mit honnan másolt. Mert az lesz az eredménye, hogy összekeverednek a hotlapok, szerverek illetve ligák között. Mert mosz pl. a Junior hotlap beállításaival együtt volt benne a Vendég és a HOLS rFactorába, természetesen a portok, és semmilyen beállítás, illetve a használt port nem lett kiengedve a tűzfalon.
Tamas Pongracz
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » csüt. júl. 08, 2010 10:22 pm

Tommy78 írta:Nekem csak annyi kérésem lenne, ha valaki új szervert csinál (másol) és esetleg nem az alap rFactort másolja, hanem valamelyik meglévőt, mint jelen esetben lett így csinálva a HOLS, illetve a 291-es Vendég, akkor vagy hagyja ki a másolásból az rFactorHotlaps mappát, illetve a hozzátartozó plugint, vagy szóljon, hogy csináljam meg, mert így nem lehet követni, hogy mit honnan másolt. Mert az lesz az eredménye, hogy összekeverednek a hotlapok, szerverek illetve ligák között. Mert mosz pl. a Junior hotlap beállításaival együtt volt benne a Vendég és a HOLS rFactorába, természetesen a portok, és semmilyen beállítás, illetve a használt port nem lett kiengedve a tűzfalon.

naja, gyorsan tesztelni akartuk az emlékfutamra a dolgot és mivel múltkoriban az alap rfactorra hirtelen MTCC-t telepítettünk, a legkisebb rF-et választottam ami a Junior volt. Kellene újra egy alap, régebben volt egy "mini"-nk én azt rakosgattam.... :roll:

Bocs.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » csüt. júl. 08, 2010 11:16 pm

Javítottam a hibát amiért csak 1 könyvtárat tudtam kijelölni az FTP-nek.
Így újra a régi FTP nélküli linkek üzemelnek a HOTLAP is megy most már felül.

Minden futam kiírásban szintén javítva a link, az úk kiírásoknál figyeljetek majd.

ftp://87.229.108.129/VERSENYZES
Kép

Avatar
Kimi1982
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: kedd ápr. 07, 2009 4:45 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kimi1982 » hétf. júl. 12, 2010 3:04 pm

Tommy78 írta:

Szia! Kipróbálnátok mostanában, nem volt kiengedve a tűzfalon a portszámotok, a rendszer "újjávarázsolása" után. Nálam most fut a Hotlapotok, csak majd menjetek egy két kört mert igy nem tudom, hogy működik e. Confused

Szia! A link se jön be, de nekem van egy linkem:

http://www.maszim.hu/hotlaps_maszim.html

Ez a link bejön, de ha itt nyomok a HOLS-ra, akkor nem ad be semmit, csak hibára fut, nem tudom megoldható-e hogy a Hotlaps-unk megfelelően működjön ?

Előre is köszönöm!

Kovács Gyula

Hols F1 liga vezetője

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. júl. 12, 2010 5:26 pm

Kimi1982 írta:Tommy78 írta:

Szia! Kipróbálnátok mostanában, nem volt kiengedve a tűzfalon a portszámotok, a rendszer "újjávarázsolása" után. Nálam most fut a Hotlapotok, csak majd menjetek egy két kört mert igy nem tudom, hogy működik e. Confused

Szia! A link se jön be, de nekem van egy linkem:

http://www.maszim.hu/hotlaps_maszim.html

Ez a link bejön, de ha itt nyomok a HOLS-ra, akkor nem ad be semmit, csak hibára fut, nem tudom megoldható-e hogy a Hotlaps-unk megfelelően működjön ?

Előre is köszönöm!

Kovács Gyula

Hols F1 liga vezetője
nem értek a hotlap dologhoz, de a link amit találtál halott, már rég nem üzemel.

ftp://87.229.108.129/VERSENYZES/UPLOAD/ ... aszim.html

, ez a link van a fejlécben is. :roll:
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. júl. 12, 2010 11:00 pm

Urak!

Ahogy mondani szokták, ha valaki elég elszántan üldöz vagy keres meg lesz a probléma megoldása, Ebben az esetben a megoldás kulcsa Bedy volt aki a megfelelő helyre terelte a nyomozást. Hosszú ideig tartott első sorban butaságom miatt másodsorban azért mert megint nem figyeltetek rám, mikor jeleztem előre, hogy a hotlap nagyon nagy gáz a szerveren. Annyira nem figyeltem a végén, hog én magam is elfelejtettem a hotlap problémát.

Az eredmény itt látható:

<a href="problema.jpg"><img src="problema.jpg" widht="400" height="270"></a>

<a href="problema2.jpg"><img src="problema2.jpg" widht="400" height="270"></a>

Itt jegyezném meg, ahogy a képen is látható, hogy a legtöbb memóriát zabáló rFactorunk 12MB-tal elvan, míg a JAVA-ja 150MB-ot zabál, de mikor leléptem 194MB-ra ugrott - gondoltam 1 ember felment a szerverre - és valóban.

Kérem szépen ennek a hotlap rendszernek az azonnali eltávolítását!

Olyan rendszernek kell lennie, ami weboldalt statikusan és csak 1 szálon feltölti adattal, lásd HRC live timing, mert az nem jó ha ezt a megjelenítést a szervernek kell végezni JAVA-t indítva qrva nagy memória zabálás mellett%!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. júl. 12, 2010 11:11 pm

A történet nagyon kemény mert akkor indul be igazán ha vannak a szerveren és ezek a JAVA-k többet melóznak 20 rFactor szervernél.

Kérek szépen mindekit ne telepítsen semmit se szerverre azelőtt, hogy át nem néztük, annak működési elvét.

Amennyiben ilyen HOTLAP rendszer nincs akkor arra kérek mindenki érje be a live timinggel, amúgy is ez a hotlap szerintem nem tesz jót! Inkorrekt idők is bekerülhetnek mások elméjét igencsak zavarva és ráadásul nem hotlap versenyzés zajlik itten.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára metosz hétf. júl. 12, 2010 11:40 pm-kor.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. júl. 12, 2010 11:19 pm

Ja és nem csináltam semmit sem nem állítottam le a hotlap rendszert. Maguk a JAVA fájlok rendben vannak - átnézettem virnyák keresővel.
Szóval rendben vannak csak nekünk sok a szerveren. Megértését minden HOTLAP fun-nak köszönöm a probléma rendezéséig vagy lezárásáig. Ahogy írtam lehetséges, hogy a hotlap gödre most lett megásva és személyesen, már rég szórnám rá a földet. Madjnem nagyon sokba került..... 8)

Az eltávolítás után jó lenne az rfactorokat is visszaállítani semmi szükség a fullprocra eddig se volt illetve az 8) 1000fps feletti szarrá turbozott szétpörgetjük a rendszert megoldások se igazán nyerők - hosszútávon szemlélve a dolgok folyását.
Kép

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » kedd júl. 13, 2010 10:33 am

Mivel ez csak futamok alatt jelent problémát, nem lenne elég a futamok idejére leállítani mindegyiket? Esetleg azt meghagyni, amelyiken a futam van, LT miatt.Kép
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Avatar
Tommy78
Hozzászólások: 4325
Csatlakozott: vas. nov. 18, 2007 8:28 pm

Hozzászólás Szerző: Tommy78 » kedd júl. 13, 2010 10:59 am

A HRC kivételével megállítottam mindegyik Hotlapot.
Tamas Pongracz
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » kedd júl. 13, 2010 11:47 am

Toby írta:Mivel ez csak futamok alatt jelent problémát, nem lenne elég a futamok idejére leállítani mindegyiket? Esetleg azt meghagyni, amelyiken a futam van, LT miatt.Kép
Live Timinghez ennek semmi köze vagy igen? A live timing tökéletesen megy, bizonyos időnként elküld egy txt fájlt a HRC weboldalnak, így minden megtekintés már azt terheli. Szóljatok ha nem jól látom, de a Live Timing maradhat. :roll:
Kép

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » kedd júl. 13, 2010 12:31 pm

metosz írta:Live Timinghez ennek semmi köze vagy igen? A live timing tökéletesen megy, bizonyos időnként elküld egy txt fájlt a HRC weboldalnak, így minden megtekintés már azt terheli. Szóljatok ha nem jól látom, de a Live Timing maradhat. :roll:
Nem jól látod, jelen pillanatban a LT-t is a Hotlaps szolgáltatja, HRC tárhelyre egy ideje már nem töltődik semmi. Gépheggesztés után úgy gondoltam, minek kettő is, amikor 1 progival is megoldható. Persze, ha nem marad a Hotlap, beüzemelem a másikat.
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » kedd júl. 13, 2010 12:43 pm

Toby írta:
metosz írta:Live Timinghez ennek semmi köze vagy igen? A live timing tökéletesen megy, bizonyos időnként elküld egy txt fájlt a HRC weboldalnak, így minden megtekintés már azt terheli. Szóljatok ha nem jól látom, de a Live Timing maradhat. :roll:
Nem jól látod, jelen pillanatban a LT-t is a Hotlaps szolgáltatja, HRC tárhelyre egy ideje már nem töltődik semmi. Gépheggesztés után úgy gondoltam, minek kettő is, amikor 1 progival is megoldható. Persze, ha nem marad a Hotlap, beüzemelem a másikat.
Üzemeljük be a régit, az rF-enként különállóan dolgozik,

Külsős csapat live timinget kér a weboldalára, akkor meg kell adni az oldal elérését, hogy a szerver FTP nyitással fel tudja küldeni az adatot. Illetve amennyiben Toby vállalja, akkor mehet a HRC oldalon is.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » kedd júl. 13, 2010 12:56 pm

@Tommy78

Köszönöm a kikapcsolást. Megnéztem és most már minden azonnal rendben van!

@ALL
A tálcára felraktam egy NORMAL.JPG ami jól látható a screen shotokon is, azt közvetlenül telepítés után indítva minden szükséges szolgáltatásunkat csináltam (rFactorok, TS, FTP) a 794MB-ot eszik a cucc alap állapotban. Erről indul a buli egy újra indítás után, ha ettől nagy mértékben eltérést tapasztaltok, akkor gyanús a dolog, pici eltérés lehet, pálya méret, mod az rF-ekben, rendszerfrissítés.....miazmás után. A szerver windowsokhoz rosszindulatú szoftvereltávolítók tömege jelenik meg havonta, szóval változik az a dolog, de egyből nem lehet azonnal kettő, és annak oka kell legyen.
Kép

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » kedd júl. 13, 2010 3:41 pm

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Toby szer. júl. 21, 2010 9:32 am-kor.
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Avatar
sanya
Hozzászólások: 1117
Csatlakozott: hétf. jan. 12, 2009 5:31 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sanya » kedd júl. 13, 2010 3:52 pm

Isten vagy Toby!
Már csak a maszim fejlécre kéne odavarázsolni a linkeket oszt kánaán! :D

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » szer. júl. 14, 2010 8:46 pm

Urak!

Egy JAVA.exe és egy liveviewrepoter még mindig fut a szerveren, ha jól tudom a HRC szerverrel kapcsolatosan, ezúton érdeklődnék, hogy mi lesz vele, illetve megértéseteket kérem, de ebben az esetben a HRC szervert a futam idejére muszáj lesz leállítani. Szerintem jobb lenne ha kevesebb dologra kellene figyelni ezért jó lenne ha a HRC szerveren sem maradna az a rendszer amit a maszim szerverekről száműztünk.

Illetve van még egy olyan gondom, hogy az MTCC szerver pörög mint a meszes 1000 fps felett a megszokott és bőven elegendő 250 helyett, ellenben nem tudom hol kellene átírni illetve ez az effekt hogyan lett létrehozva mert a plr-ben auto-ra van állítva a cucc, nincs megadva érték. Perc alatt kicserélem egy másik szerver fájljaival, de nem akarom, hogy elvesszenek a beállítások, ha voltak ilyenek a szakosztály részéről.
Kép

Dietrich
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 4481
Csatlakozott: szomb. júl. 21, 2007 1:09 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dietrich » szer. júl. 14, 2010 9:15 pm

Nyugodtan lelehet állitani a verseny idejére.
Vasárnaptól pedig kikapcsolni a szervert mert a következő verseny (ha lesz még egyáltalán) csak szeptemberben esedékes.
"Indianapolis kemény volt velem pályafutásom során. Az őrületbe kerget. Itt érhetsz el a legmagasabbra, de itt süllyedhetsz a legmélyebbre is." Paul Tracy

Kép

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » szer. júl. 14, 2010 9:39 pm

A liveviewreporter-t le ne állítsd, különben nem lesz egy szerverhez sem LiveTiming! :)
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » csüt. júl. 15, 2010 11:25 am

Amennyiben lehetséges, F1fpl-től és HOLS-tól kérnék egy-egy 261x98-as liga logót, illetve Tommytól egy ugyan ekkora MTCC logót, LiveTiminghez! Köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Toby szer. júl. 21, 2010 9:32 am-kor.
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Gadfly
Hozzászólások: 4031
Csatlakozott: pén. feb. 06, 2009 12:25 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gadfly » csüt. júl. 15, 2010 11:58 am

Toby írta:Amennyiben lehetséges, F1fpl-től és HOLS-tól kérnék egy-egy 261x98-as liga logót, illetve Tommytól egy ugyan ekkora MTTC logót, LiveTiminghez! Köszönöm!
;)

Kép
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!

Avatar
Kimi1982
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: kedd ápr. 07, 2009 4:45 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hols Logo

Hozzászólás Szerző: Kimi1982 » hétf. júl. 19, 2010 8:46 am

Toby írta:Amennyiben lehetséges, F1fpl-től és HOLS-tól kérnék egy-egy 261x98-as liga logót, illetve Tommytól egy ugyan ekkora MTTC logót, LiveTiminghez! Köszönöm!
Szia Toby! Megcsináltam a logónkat 261x98-as. Hova küldjem, milyen e-mail címre ?

Kovács Gyula, Hols F1 Liga vezetője

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » szer. júl. 21, 2010 5:43 pm

Sikerült működésre bírni a dedicated monitort, aminek segítségével figyelni tudjuk, hogy éppen melyik szerver üzemel és melyik nem.
Itt van a panel, iframe-el beilleszthető bármilyen oldalra, a nagyítók működésén még dolgozok (ráklikkelve megnyitja az adott szerver LT oldalát), illetve csinálok majd egy vízszintes elrendezésűt is.

@Kimi: küldtem neked privát üzenetet a mail címemmel!

Szerk.: nagyítók cserélve LT feliratra, klikkre nyílik a szerverhez tartozó LiveTiming
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. aug. 08, 2010 12:37 pm

Urak!

Sokan úgy látom fontosnak tartanák, ha lenne HOTLAP rendszer újra.
Toby említett egy megoldást, de nem tudom azzal hogyan áll. Esetleg az is lehetséges lenne, hogy hasonlóan a FTP-hez a futamok előtt már kikapcsolnánk a HOTLAP-ot és ezzel a JAVA.exe futtatásokat.
Csak egy ki és bekapcsolási protokoll kellene, gondolom mechanikusan ki kell venni a plugint és már nem is működik. persze szervert restartolva. Jól gondolom? :roll:


Mivel a futamon úgy is üzemel a live timing a hotlapra semmi szükség. Viszont a szakosztályvezetőknek figyelni kell rá, hogy éles bajnoki futam előtt tényleg kapcsoljanak ki mindent, amennyiben a fenti ötletet "élesítjük", természetesen csak addig amíg Toby ki nem talál jobbat.

- Más rF szerverek
- FTP
- HOTLAP
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. aug. 15, 2010 1:11 pm

FTP

Urak!

Sajnos nem csináltam neki elég reklámot, de a szenior pilótáknak saját FTP elérésük van a szerveren, amivel közvetlenül is hozzáférnek a könyvátrakhoz.

Továbbá Szabinak teljes -egyenlőre még csak FTP-s- hozzáférést adtam a HRC szerverhez.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. aug. 16, 2010 4:39 pm

Mivel privát üzenetben érkezett hozzám megkeresés az első hozzászólás ide tartozó részét kiemelem. Amennyiben szerver kérés érkezik, kérek szépen mindenkit ebbe a témába irányítsa az érdeklődőt.

A téma közvetlen elérési linkje:
http://www.maszim.hu/viewtopic.php?t=1347

A fórumunk közvetlen elérése:
http://www.maszim.hu/index.php
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára metosz hétf. aug. 16, 2010 4:42 pm-kor.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Re: SZERVER 2010

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. aug. 16, 2010 4:40 pm

részlet az első hozzászólásból - téma: SZERVER KÉRÉSEK írta:.....

2. Szerver kérések
Továbbra is azokban az időpontokban amikor a közösségünk nem használja a szervert, nyitottak vagyunk a szerverkérésekre, de azokat pontosabban szabályozni szeretnénk már csak az 1. pont miatt is. A szerver biztonsága azoknak is érdeke akik csak versenyezni akarnak, nem beszélve a kisebb felelősségről. Megértéseteket kérjük és az alábbi feltételek elfogadását a közös munkánkhoz:

- Pontos (1) naptár leadás, futamokkal időpontokkal, (2) MOD-al, (3) pályával linkelve ebben a témában, a (4). szerver beállításokkal, (5) kapcsolattartó adatinak leadása (név, email, telefonszám)

A naptárat úgy kell összeállítani, hogy eleve ne legyen ütközés a FPL-es, HRC-s és a MaSzimos futamokkal, ehhez a maszim részről felül kattintva a „NAPTÁR” linkre lehet információt találni illetve HRC és FPL oldalak is tartalmaznak ilyen információt. Heti bontásban ez úgy néz ki, hogy hétfő, csütörtök, szombat és vasárnap foglalt, illetve kedden és szerdán hivatalos tesztfutamok vannak, melyek közben ennek ellenére - ahogy eddig is - engedélyezzük a külsős csapatok számára a versenyzést.


- A MaSzim nem vállal a futamok akadás mentességével kapcsolatosan semmilyen garanciát.

- A kapcsolat egy bajnoki idejére szól.

- Minden a bajnoksággal és közben felmerülő és kapcsolatos információt –folyamatosan- ebben a témában írásban, meg kell jeleníteni! Mi adminisztrátorok is röviden jelezzük ha a feladat elvégzésre került. Privát levelezésnek nincs helye.

- Minden külsős csapatnak keresnie kell egy „mecénást”.
Amennyiben nincs valakinek mecénása jelezze és azok közül akiknek még nincs csapata, reméljük jelentkezik valaki. Olyat akik hajlandó segíteni a telepítésben. Én személyesen vállalom az első erre a kiírásra jelentkező csapatot, de Ginger is vállal egy bajnokit, a többiek nevében nem nyilatkozom.
A „SZERVEREK HOZZÁFÉRÉSSEL RENDELKEZŐ EGYESÜLETI TAGOK” listáját „RÓLUNK”-ra kattintva / MÜKÖDÉS címszó alatt, lehet megtalálni, de sem nyilvánosan sem privát üzenetben őket felkérni nem lehet!!! Ők minden bizonnyal látják a kérést! Nem szükséges további próbálkozás ezen a fórumon kívül.- Egy maszimosnak csak 1 bajnokságot szabad „mecénálni”.
A mecénás feladata igen összetett, így olyanokra akik már amúgy is túl vannak vállalva nálunk nem számíthattok, kérjük megértéseteket.

Na de mit is kell csinálni egy mecémnásnak:
Első körben az általatok beírt naptárat egyezteti, belinkelt fájlokat leszedni, átvizsgálja és telepíti otthon, majd a szerverre másolja, telepíti, beállítja, indítja. Illetve kérés esetén a bajnoki alatt szervert állít. Ezekhez idő kell csak olyanokkal tudunk foglalkozni, akik komolyan gondolják és ezt tervszerűségükkel, létszámmal bizonyítják............................................................
Kép

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » pén. aug. 20, 2010 9:43 am

metosz írta:...Esetleg az is lehetséges lenne, hogy hasonlóan a FTP-hez a futamok előtt már kikapcsolnánk a HOTLAP-ot és ezzel a JAVA.exe futtatásokat.
Csak egy ki és bekapcsolási protokoll kellene...
Csináltam két parancsfájlt, az egyik elindítja az összes Hotlap szervert, a másik pedig leállítja, parancsikonok az asztalon. Indításkor a biztonság kedvéért érdemes előbb stop parancsot futtatni, s csak utána az indító parancsot. Jelenleg le van állítva.
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » csüt. szept. 16, 2010 4:35 pm

Jelentem, a Hotlaps üzemel!

A dolog ITT érhető el, jelenleg az automatikus adatbázis frissítés nincs megoldva, szóval senki se várja, hogy egy mért kör után máris ott lesz az ideje az oldalon.
A legrégebbi adat 2010-07-13 ról maradt meg, szóval régebbi időket ne keressetek. :)
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

kiru
Hozzászólások: 941
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2010 6:50 pm

Hozzászólás Szerző: kiru » csüt. szept. 16, 2010 4:39 pm

Toby írta:Jelentem, a Hotlaps üzemel!
Isten vagy! :)
Köszönjük!
Kép

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » csüt. szept. 16, 2010 4:44 pm

cyroo írta:Isten vagy! :)
Köszönjük!
Nem az én érdemem, kollégám csinálta. :)
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. szept. 19, 2010 2:58 pm

Urak!

A szerveren az adattárolók futamideje igencsak lejárt, gyakorlatilag két régebbit azonnal el kell távolítani a rendszerből, mert nagyon sok hibás szektort tartalmaznak nem beszélve a melegedésről. A karbantartásra 2010.09.21 18.00-tól 2010.09.22-én 16.00-ig kerül sor.
Ezen idő alatt csak a weboldal és a fórum lesz elérhető, játékszerverek és csapatrádió nem. Szíves türelmeteket kérjük!

Knife megleste és van egy olyan winyónk ami több mint 2200 napja hősies küzdelemben van, bár lassan több rajta a hibás szektor mint az üzemelő, sajnos tovább nem maradhat mert a rendszer stabilitását veszélyezteti.
8) A Knife által telepített progi 9 napot adott még az üzemidőnek.

Arra kérem szépen az informatikusokat Toby, Knife, Gadfly, hogy amennyiben van időtök segíteni szerdán a szerver beíndítása után (2010.09.22 16.00-tól) akkor holnap este fussunk össze TS-en a junior futam után.

Szerdán visszarakom a szűz rendszert (sajnos a rendszerwinyó is ugrik) távoli asztali kapcsolattal. Adatvesztés elvileg semmi nem lesz, de újra kell konfigurálni.

Konrét feladatok:

TS átmentése? ezzel kapcsolatosan Toby említett egy lehetőséget, én opcinálisan továbbra is a teljes pusztítás újra építés funkciót ismerem.

Hotlapok, egyéb cuccok beindítása

A következő winyók maradnak a (jelenlegi kiosztási nevük)
FTP2 (700GB)
M-WEB (20GB)
AGY-FTP (130GB)

A többi ugrik, mivel most a lové a díjátadóra kell új winyót nem akarok berakni, ebből az M-WEB-re fog kerülni a rendszer, a 130 GB-ra a játékok, az FTP kiszolgálása marad a 700GB-on.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » vas. szept. 19, 2010 4:17 pm

kicsit sok az esemény, viszont az a gond, hogy kedden is üzemelnünk kellene kb. fél 11-ig. :?

Szóval átgondolom újra az időpont változhat, de prioritása a hétfői juniornak illetve a csütörtöki indycar futamnak van. A többi teszt - bár megértem egy ovál teszt jelentőségét. :roll: maradunk kedden még, de nem csak rajtam múlik. Az összeomlás közeleg.
Kép

Dietrich
Ász Pilóta
Ász Pilóta
Hozzászólások: 4481
Csatlakozott: szomb. júl. 21, 2007 1:09 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Dietrich » vas. szept. 19, 2010 8:32 pm

az a progi nálam azt jelezte már nincs is a pc-ben a vinyó :D
miközbe ott van..
"Indianapolis kemény volt velem pályafutásom során. Az őrületbe kerget. Itt érhetsz el a legmagasabbra, de itt süllyedhetsz a legmélyebbre is." Paul Tracy

Kép

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » hétf. szept. 20, 2010 5:45 pm

Nekem TS-ről van biztonsági mentés, szóval azzal nem lesz gond. LiveTiming szintén sima ügy, ergo Hotlaps is, mert ugyan azokat a fájlokat használja, aztán a többi a főnökök dolga. :) Ezzel arra célzok, hogy a mai összeröffenésre nem jönnék, érdemben nem tudok hozzászólni a dolgokhoz mikrofon híján, illetve olyankor én már ágyban szoktam lenni. :roll:
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » hétf. szept. 20, 2010 7:31 pm

Toby írta:Nekem TS-ről van biztonsági mentés, szóval azzal nem lesz gond. LiveTiming szintén sima ügy, ergo Hotlaps is, mert ugyan azokat a fájlokat használja, aztán a többi a főnökök dolga. :) Ezzel arra célzok, hogy a mai összeröffenésre nem jönnék, érdemben nem tudok hozzászólni a dolgokhoz mikrofon híján, illetve olyankor én már ágyban szoktam lenni. :roll:
Ok. Akkor annyit meg tudsz majd tenni, hogy mikor újra bent a cucc, hozzáférés nem változik, akkor a TS-t liveTiminget és Hotlapot megcsinálod, úgy lenne jó ha nekem semmit nem kellene ezekkel tennem, csak észrevenném, hogy újra üzemelnek és látszodnak az oldalon. Arra kérlek mindent ami kell ments el, mert nem garantált amilyen állapotban van a winyó, hogy mindent meg tudok menteni. Ami a nagy winyókon van, az mind megmarad, (gyakorlatilag csak a pöcsöket veszítjük el) el kell férjünk - szóval lehet menteni a D-re mindent. Ott van még 200GB hely.
Kép

Gadfly
Hozzászólások: 4031
Csatlakozott: pén. feb. 06, 2009 12:25 am
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Gadfly » hétf. szept. 20, 2010 10:30 pm

FIGYELEM!

Mivel a szerveren lévő FTP elérés akadozik a háttértárolók meghibásodása miatt, így előfordulhat, hogy többszöri próbálkozás követően sikertelen ill. egyéb pl. crc hibás lesz a letöltött állomány. A biztonság és a problémamentes elérés érdekében az alábbi linkről is letölthetők a szükséges fájlok:

Letöltés (mirror)

:arrow:
GYÓGYULJ MEG BAJNOK!

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » kedd szept. 21, 2010 10:55 am

A következő döntés született annak érdekében, hogy ne legyen csak egy 5 perces leállás. Új szerverünk lesz, pingkiller búcsúzik és helyetcserél a friss erővel, melynek teljesítménye egy picivel több lesz mint pingkilleré volt. 320GB új winyót lesz benne illetve a 750 GB-os szintén még újnak mondható FTP tárwinyó kerül át. Minden adat ami nem ezen az D-n van nem lesz a csere után elérhető!
Amennyiben valaki pakolni akar ma még mgteheti!
Kép

Avatar
Kimi1982
Pilóta
Pilóta
Hozzászólások: 255
Csatlakozott: kedd ápr. 07, 2009 4:45 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hols Szerver

Hozzászólás Szerző: Kimi1982 » szer. szept. 22, 2010 8:19 am

Kérem az adminokat, hogy akinek van joga mihamarabb, amint az lehetséges a Hols F1 Liga szerverét RFT 2010-es Moddal Ausztráliára és 44 körre kérném állítani. Ez a szerver dolog mennyiben érinti a mi könyvtárunkat valamint az ott lévő állományokat? Ezek teljes mértékben elvesznek? Várom mielőbbi válaszotokat?

Előre is köszönöm!

Kovács Gyula

Hols F1 Liga vezetője

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » szer. szept. 22, 2010 11:51 am

@Toby
új gép kb. 15.15-től fog dübörögni ha minden jól megy a régi helyén. Elérés a szokásos.

mindenadatmeg fog maradni.
Kép

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » szer. szept. 22, 2010 3:16 pm

Urak!

Új szerver probléma mentesen helyére került és már duruzsol.

rF szerverek perceken belül indulnak. :wink:
Kép

Toby
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 299
Csatlakozott: szer. júl. 16, 2008 4:06 pm
Admin: Admin

Hozzászólás Szerző: Toby » szer. szept. 22, 2010 3:18 pm

metosz írta:@Toby
új gép kb. 15.15-től fog dübörögni ha minden jól megy a régi helyén. Elérés a szokásos.

mindenadatmeg fog maradni.
Rendben, amint szabad lesz, csinálom amit kell. Annyit javasolnék, hogy a Cerberus FTP szervertől most már tényleg szabaduljunk (engem zavar, hogy FF-el nem lehet böngészgetni), helyette FileZilla.
A sün egy makacs állat. Csak akkor hajlandó repülni, ha belerúgok.

Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7655
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: metosz » szer. szept. 22, 2010 3:26 pm

Toby írta:
metosz írta:@Toby
új gép kb. 15.15-től fog dübörögni ha minden jól megy a régi helyén. Elérés a szokásos.

mindenadatmeg fog maradni.
Rendben, amint szabad lesz, csinálom amit kell. Annyit javasolnék, hogy a Cerberus FTP szervertől most már tényleg szabaduljunk (engem zavar, hogy FF-el nem lehet böngészgetni), helyette FileZilla.
Írom ha kész vagyok, csak gyorsan átmásolom az összes rF-et illetve indítok a HOLS-nak. pillanat.
Kép

Válasz küldése

Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég