CsaB írta:Hogy is van az a Tankolás átállítás, hogy rá vagy újra töltse ?
Végig olvastam minden topikot de istenért sem találom.
valahol én is írtam és én se találom :D
De most van egy ilyen:
Fontosabb fájlok elérése:
config.ini: [rFactor]/config.ini
plr fájl: [rFactor]/Userdata/[profil név]/[profil név].plr
controller fájl: [rFactor]/Userdata/[profil név]/controller.ini
Kérdések / válaszok:
Hogyan kapcsolhatom be a virtuális tükröket minden kamera nézetben?
Ez a beállítás nem található meg az rFactor programban! Meg kell nyitni a plr fájlt és abban három sort kell módosítani (általában a második kettő "0"-ra van állítva az első viszont alapból "1"):
Rearview="1"
Allow Rearview In Swingman="1"
Virtual Rearview In Cockpit="1"
Hogyan állíthatom be, hogy a kormány annyit forduljon a képen, mint amennyit én fordítok rajta?
Ezt a beállítást a controller fájlban tudjuk módosítani. A Steering Wheel Range="200" értékét módosítsuk a mi beállításainknak megfelelően (pl ha 540-re van állítva a kormány max elfordulása, akkor: Steering Wheel Range="540").
Nem találom a visszajátszásokat (replay) a játékban!
Ennek több oka lehet. Először is a játékban a Replay (visszajátszás) menüben be kell kapcsolnunk, hogy minden visszajátszást vegyen fel az rFactor. Az esetek nagy többségében ennyi elég ahhoz, hogy ezután vissza is tudjuk nézni a visszajátszásokat.
Viszont gyakran előforduló hiba, hogy ékezetes mappában van az rFactor, vagy valami speciális karaktert tartalmaz a mappa neve (pl.: /játékok/rFactor.... vagy /azénjátékaim!/rFactor). Nevezzük át ékezet nélkülire a mappát és tüntessük el belőle az egyéb spec. karaktereket. Ezek után meg fognak jelenni a visszajátszások a visszajátszás menüben.
Egy idő után belassul a játék el kezd szaggatni! Az első jó pár percben nincs vele baj, de utána teljesen belassul leesik az FPS.
Ez egy viszonylag ritkán előforduló hiba. Az rFactor egy alap beállítása okozhatja (főként lassabb, gyenge videokártyával rendelkező gépeken). Talán megoldást jelent a problémára, ha a config.ini-ben módosítunk egy sort: MaximumVidRes=(8000, 6000). A 8000, 6000 számokat módosítsuk arra a felbontásra, amiben játsszuk az rFactort (pl ha 1024x768-ban játszunk akkor: MaximumVidRes=(1024, 768)).
Nagyon jó az FPS a játékban viszont néha ugrál és ilyenkor zavaró hogy megugrik az fps!
Az rFactor menüjében csak azt szabályozhatjuk, hogy milyen fps-t próbáljon minimálisan tartani a játék. Azaz ha ez alá esik az fps akkor megpróbál a grafikai részletességen lejjebb venni, hogy ne akadjon a kép. Azonban az is zavaró lehet, amikor gépünk normál esetben rengeteg fpst tud, viszont ha megjelenik pl egy árnyék, vagy egyéb nehezebben számolható esemény történik, akkor viszonylag nagyot csökken az fps (de még mindig nem szaggat). Maga a nagy fps váltás lehet zavaró. A nagy fps esés megakadályozására (és nem mellesleg ezzel a gépünknek is marad szabad ideje játék közben) szabályozhatjuk a maximális fps-t is. Ehhez a plr fájlban a Max Framerate="" értékét kell állítanunk. Ehhez először érdemes megnézni, hogy kb mennyire esik le az fps a játékban egy-egy speciális esemény hatására (pl sok füstölőre fékezés előttünk, vagy baleset) és ennek megfelelően beállítani. Véleményem szerint 200 fps-nél nem nagyon érdemes többet beállítanunk hiszen nem vesszük észre a különbséget.
Többmagos processzorom van valahogy elérhetem, hogy az rFactor használja a többi magot is?
Ehhez az rFactor parancsikonját kell módosítanunk, és a parancs után be kell írnunk a +fullproc kapcsolót. Ezután (amennyiben az operációs rendszerünk képes rá), az rFactor használni fogja a processzorunk többi magját is, nem csak egyet.
FFB kormányom van és beállítottam az erősséget ahogy nekem kényelmes, viszont így középen semmit nem tart a kormány (ffb lyuk). Ezt hogyan csökkenthetem a minimálisra?
Először is. Ez a beállítás nem csak az rFactortól függ. Van pár "trükk" amivel csökkenthetjük az ffb lyuk mértékét. A logitech kormányoknál pl az, hogy a logitech profilerben 100%-nál nagyobbra vesszük az erőhatások erősségét és rFactorban pedig kevesebbre.
Amit rFactorban tehetünk még, az az, hogy a contorller fájlban módosítunk egy sort erre: FFB steer force neutral range="0.00000".
A sebesség függő kormányzást 0-ra vettem a játék menüjében, de még mindig úgy érzem, hogy a lassú kanyarokban (~90 km/h alatt) jobban kormányoz a játék!
Ez a beállítás nem található meg az rFactor menüjében! A controller fájlt kell megnyitni és abban módosítani egy sort erre: Steer Ratio Speed="0.0".
A biztonság kedvéért ellenőrizzük le a sebességfüggő kormányzást is, ha nem nulla azt is állítsuk nullára: Speed Sensitive Steering="0.0".
Hol kapcsolhatom ki a garázsban hallható zavaró kalapálást utánzó hangot?
Ez a hiba azoknál fordul elő, akik az rFactor Lite verzióját telepítették. Ebbe a verzióba hibásan került be egy hangfájl. A hang megszűnéséhez az [rFactor]/GameData/Sounds/Ambient/fans_normal_1.wav fájlt kell letörölni, vagy átnevezni.
Kaptam autó setupot mástól, viszont kilépés után eltűnt. Be tudom ezt állítani, hogy mindig megmaradjanak a kapott setupok is?
Igen. A plr fájlban kell módosítani egy sort a következőre: Keep Received Setups="3".
Leszakadtam a szerverről gyakorláson és nem mentettem el a setupomat. Vissza tudom hozni valahogy a beállításokat?
Igen! Először is lépj ki az rfactorból (vagy ha lefagyott ne indítsd újra! Azután menj az [rFactor]/UserData/[neved] mappába. Ott találsz egy tempGarage.svm nevű fájlt. Ez tartalmazza azt a setupot amit használtál legutóbb! Ezt a fájl másold át a [rFactor]/UserData/[neved]/settings/[pályaneve] mappába amilyen néven akarod!
Boxkiállásnál szeretném, ha a rátankolandó mennyiséget tudjam beállítani, nem azt hogy mennyi legyen összesen a tankban!
A plr fájlban a Relative Fuel Strategy="0" sort kell módosítani Relative Fuel Strategy="1" -re