Minden, ami a témához kapcsolódik
Válasz küldése
Avatar
metosz
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Hozzászólások: 7664
Csatlakozott: hétf. okt. 03, 2005 10:40 pm
Admin: Admin
Kapcsolat:

Hírek - Visszaemlékezés - F1OB 2006

Hozzászólás Szerző: metosz » csüt. márc. 12, 2020 7:47 pm

Szervezésünkben 14 évvel ezelőtt, ezen a napon, március 12-én vasárnap indult az első bajnokság F1OB 2006 néven, ami a szokásoknak és lehetőségeknek megfelelően követte a Forma1 évadot. 2003-tól a csapat pár oszlopos tagja, Zöldi, Genyó kapitány és metosz az azóta már szintén megszűnt Onlineracer.de közösségnél versenyeztek a németeknél, mivel akkor még nem voltak itthon ellenfelek, F1 szimulátor pilóták.
Az első versenyt Paár István Antal (Habasa, később Tony) nyerte, annak ellenére, hogy nagy esélyesnek Szőllősi Lászlót (Knife) tartottuk, aki sajnos az első kanyarban balesetet szenvedett. A mezőny összesen 17 fővel állt fel a bahraini aszfaltcsíkra, a teljesség igénye nélkül ott volt Számvéber Tamás (Tom) és barátja Ede is a Renault-val illetve Baski Dávid Ulvar Toyotával, Nyeksek odalán. A bajnokság platformja az EA F1C 99-02 szoftvere volt, ami gyakorlatilag online versenyzésre - ebből a távlatból már kimondhatóan - nem egészen volt alkalmas. A szervert még VNC-vel kezeltük, dedicalt szerver gyakorlatilag nem létezett, kommunikációs kapcsolatot a TS1 adta. A szerverteremben egy olyan gépet kellett berakni, amiben a videókártya volt a lényeg és másodlagos volt a hálózati kártya vagy a proci. Érdemes megtekinteni az első 6 versenyről készült rövid összeállítást.A bajnokság akkori jelentkezés témája itt találod:
http://www.maszim.hu/forum/viewtopic.php?f=3&t=6
Sajnos az adatbázis megsérült és pár dolog a hiba során össze lett fésülve, így már nehezen értelmezhető, de érdekes beszélgetések zajlottak akkoriban. Az OR-es versenyzők, Genyó és Zöldi is még rendszeresen hozzászólt a témákhoz. Akik akkor már az rFactorral teszteltek. Az F1C már mindenkinek elérhető formában (199MB) letölthető volt, így az első magyar F1-bajnokság azzal indult 2006-ban és 2007-ben váltottunk az rFactorra itthon is.

Sajnálatos, hogy a nagy cégek mint a race07 vagy Iracing gyakorlatilag a csapatokat, klubokat tették tönkre és jelenleg nincs már az a bensőséges közösségi hangulata a szimulátorozásnak, mint az évszázad elején, ahol egy csapat tagjának érezhette valaki magát és jól ismerték egymást a versenyzők a pályán, így a megfelelő tisztelettel, körültekintéssel, megértéssel próbálták ennek a sportnak az űzését.

Ebben az évben Indianapolis 500 futamot szervezünk és várunk minden régi és új versenyzőt szeretettel:
http://www.maszim.hu/forum/viewtopic.php?f=23&t=2426
Kép

Válasz küldése

Ki van itt
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég